Az imámja buzdította robbantásra a manchesteri muszlim terroristát

Terror Manchesterben robbantás
MANCHESTER, ENGLAND - MAY 23: Police escort members of the public from the Manchester Arena on May 23, 2017 in Manchester, England. An explosion occurred at Manchester Arena as concert goers were leaving the venue after Ariana Grande had performed. Greater Manchester Police have confirmed 19 fatalities and at least 50 injured. (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Didsbury mecsetbe járt és az imám prédikációjának hatására robbanthatta fel magát 2017.május 22-én az a 22 éves líbiai bevándorló, Salman Ramadan Abedi, akinek öngyilkos merénylete 22 halottat és 139 sérültet eredményezett –írja a Figyelő.
Vágólapra másolva!

Az európaiak és amerikaiak vétkeiről és alsóbbrendűségéről tartott prédikációt Mustafa Graf a Dibsbury mecsetben még 2016.december 16-án, melyen Salman Ramadan Abedi és családja is részt vett. Sőt, a merénylő apja a közösség egyik vezéralakja is egyben.

Az imám arról is prédikált, hogy minden igaz muszlimnak cselekednie kell az igaz ügy érdekében.

Graf imám arról beszélt, hogy a dzsihád „a büszkeség és méltóság forrása". Valamint arról, hogy kéri Allahot, adjon harcosokat az igaz ügy érdekében. Olyanokat, akik elmennek harcolni a Szentföldre, vagy helyben cselekednek a hitetlenek ellen.

– mondta az imám.

Salman Ramadan Abedi tíz nap mulva öngyilkos merényletet követett el a Manchester Arénában, ahol a világsztár, Ariana Grande lépett fel. A terrortámadásban 22-en meghaltak, 139-en megsebesültek, főként gyerekek.

Forrás: Getty Images/Christopher Furlong

Az imám beszéde többeket is mozgósított. A Dibsbury mecset látogatói közül öten mentek harcolni Szíriába az Iszlám Állam oldalán, többeket pedig terrorizmus gyanújával letartóztattak Angliában.