Súlyos buszbaleset történt Németországban

2018.08.17. 16:07

Péntek reggel eddig ismeretlen okból lehajtott az autópályáról, és az árokba borult az egyik német távolsági busz. A balesetben több mint egy tucatnyian megsérültek, köztük hatan súlyosan.

A Flixbus-társaság berlini járata péntek kora reggel északkeleten, a német fővárostól 170 km-re az A19-es autópalyáról körülbelül 90 km/órás sebességgel letért, majd a sztráda melletti árokban felborult.

A zöld buszon utazó 46 utas többsége épp aludt, amikor a tragédia bekövetkezett.

A baleset péntek kora reggel Linstow város határában történt, amikor az utasok nagy része még aludt.Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Bernd Wustneck

 A helyszínre negyed órán belül a legközelebbi nagyvárosból,

Rostockból legalább egy tucat mentő- és tűzoltóautó érkezett, illetve két mentőhelikopter is, ugyanis a balesetben 16-an sérültek meg. Közülük hat embert súlyos, életveszélyes állapotban szállítottak a környékbeli kórházakba.  

 

A hat súlyos sérültből hármat életveszélyes állapotban mentőhelikopterekkel szállították a rostocki és a berlini kórházakba.Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Bernd Wustneck

 Az A19-es autópálya Berlin felé vezető oldalát lezárta a német rendőrség. Egyelőre nem közölték a baleset okát, mint ahogy azt sem, hogy milyen nemzetiségűek a sérültek.