Alapvető fogalmakat sem ért az USA első transznemű kormányzójelöltje

2018.08.17. 11:53

Nemrég vált hivatalossá, hogy Vermont államban Christine Hallquist lesz a demokraták kormányzójelöltje, aki egyben az első transznemű politikus Amerikában. A bemutatkozó interjújából azonban kiderült, nem egy felkészült politikussal állnak szemben, hiszen olyan alapvető fogalmakat nem ismer a kormányzójelölt, mint a szocializmus vagy kapitalizmus –írja a Figyelő.

A Demokrata párt Christine Hallquist jelölte Vermont államban kormányzójelöltnek, így ő az első transznemű jelölt az USA-ban. Hallquis szakmai felkészületlenségére azonban hamar fény derült egy tévés interjúban.

Burlington, 2018. augusztus 15. Christine Hallquist transznemű demokrata kormányzójelöltForrás: MTI/AP/Charles Krupa

A kormányzójelölt kijelentette, nem szimpatikus neki a kapitalizmus, mert fogyasztásorientált és ez rossz a Földnek, ám ezt a feltevését már nem volt hajlandó kifejteni. Azt, hogy ennek ellenére támogatná-e kitérő választ adott, szerinte ugyanis az olyan megnevezések, mint kapitalizmus vagy szocializmus csak szétválasztja az embereket.

Arra a kérdésre, hogy a szocializmust vagy a kapitalizmust választaná-e rávágta, hogy a szocializmust, majd hozzátette, hogy

pedig egyáltalán nem vagyok benne biztos, mi az a szocializmus. Amúgy nincs meg a megfelelő tudásom, hogy ilyen kérdésre válaszoljak
–magyarázta a kormányzójelölt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK