Az Északi Áramlat-2 ügyében Lengyelország Amerika oldalán áll

MAAS, Heiko
Harmeze, 2018. augusztus 20. Heiko Maas német (b) és Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter sajtótájékoztatót tart a lengyelországi Harmezében 2018. augusztus 20-án. (MTI/EPA/Andrzej Grygiel)
Vágólapra másolva!
Az Északi Áramlat-2 orosz-német gázvezeték projektje ártalmas, ez ügyben Lengyelország az Egyesült Államok oldalán áll - jelentette ki Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter a dél-lengyelországi Oswiecim (Auschwitz) közelében, a német diplomácia vezetőjével, Heiko Maasszal tartott közös sajtóértekezletén.
Vágólapra másolva!

A két miniszter az egyik auschwitzi altábor, a Harmense helyén létesített ferences központban tartott kétoldalú megbeszélést.

Heiko Maas német és Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter sajtótájékoztatót tart a lengyelországi Harmensében Forrás: MTI/EPA/PAP/Andrzej Grygiel

A találkozó elején rendezett sajtókonferencián Czaputowicz leszögezte:

Rámutatott arra: Donald Trump amerikai elnök szerint a projekt újabb eszköz lesz arra, hogy Oroszország a hadsereg korszerűsítésére, a fegyverkezésre fordítható pénzforrásokhoz jusson.

Ebben az amerikai-német vitában mi az Egyesült Államok oldalán állunk

- tudatta Czaputowicz.

Heiko Maas megismételte a német álláspontot, miszerint a gázvezeték nem eredményezi majd Európában az orosz gáztól való függőséget.

"Ismerjük a lengyel kormány aggályait, de nem osztjuk" - jegyezte meg.