Túrázók fulladtak egy megáradt folyóba Olaszországban

Olaszország, folyó, baleset
Civita, 2018. augusztus 20. Légi felvétel a Dél-Olaszországban fekvő Raganello-szurdokban dolgozó mentőalakulatról a calabriai Civita hegyközség közelében 2018. augusztus 20-án. Legkevesebb nyolc túrázó fulladt a megáradt folyóba, többen eltűntek, miután a heves esőzések megduzzasztották a folyót a szakadékban. (MTI/EPA/Francesco Capitaneo)
Vágólapra másolva!
Megáradt folyóba fúlt legalább 11 túrázó a Dél-Olaszországban fekvő Raganello-szurdokban, többen eltűntek.
Vágólapra másolva!

Az olasz polgári védelmi hatóság szerint a halottak között 5 férfi és 6 nő van – írja a Sky News.

A szerencsétlenség olasz sajtójelentések szerint a calabriai Civita hegyközség közelében történt, ahol a heves esőzések megduzzasztották a folyót a szakadékban. A túrázókat készületlenül érte az (ebben az évszakban szokatlan) áradás, és

a csoportot részben magával sodorta a folyó.

A La Repubblica című olasz napilap internetes felületén közölte, hogy egyeseknek sikerült a sziklákon biztonságba húzódniuk. Eddig összesen 23 embert sikerült kimenteni.

Légi felvétel a Dél-Olaszországban fekvő Raganello-szurdokban dolgozó mentőalakulatról a calabriai Civita hegyközség közelében 2018. augusztus 20-án Forrás: MTI/EPA/ANSA/Francesco Capitaneo

Az ANSA olasz hírügynökség egy másik 12 fős csoportról is említést tett, akiket hegyimentők és tűzoltók találtak meg és mentettek ki. Összességében azonban nem világos, hány túrázó tartózkodott hétfőn a szurdokban, illetve hányan tűnhettek el. Értesülések szerint túrázók három csoportja volt úton a szurdokban.

„A gond az, hogy nem tudjuk, hány embert sodort magával az ár" – mondta Carlo Tansi, a calabriai polgári védelmi hatóság vezetője a Sky TG24 hírportálnak.

- mondta Tansi, aki szerint órákig eltarthat, míg összesíteni tudják az áldozatok számát.

A hegyimentők a Twitteren közölték, hogy egy gyereket kihűlési tünetekkel szállítottak kórházba helikopteren.

A Pollino Nemzeti Parkban található, 13 kilométer hosszú, több száz méter mély szurdok tiszta vizével és sziklaképződményeivel közkedvelt a turisták körében.