Tönkretették a német kisvárost a betelepített migránsok

2018.08.21. 11:13

A pár ezer fős Boostedtbe 1200 bevándorlót helyeztek el, a bűncselekmények száma látványosan megnövekedett. A gyönyörű település visszafordíthatatlanul megváltozott, soha többet nem lesz olyan, mint régen volt. 

Az elmúlt három évben 1200 migránst telepítettek Boostedt katonai barakkjaiba. Az illegális bevándorlóknak köszönhetően 26 százalékkal nőtt a népesség - írja a Voice of Europe alapján a 888.hu

A német NDR csatornának adott interjút a 4600 lakosú város polgármestere, Hartmut König. A politikus szerint a befogadott migránsok totálisan átformálták a település arculatát, több negatív dolgot emelt ki velük kapcsolatban:

  • mióta idekerültek, látványosan megnövekedett a bolti lopások száma;
  • a nőkkel, gyerekekkel nem bánnak tiszteletteljesen;
  • a babakocsival közlekedő anyukáknak nem adnak helyet, a kisgyerekes nőknek kell őket kerülgetniük;
  • munkaidőben a járda szélén üldögélnek, és sört iszogatnak;
  • rendszeresen szemetelnek.

Az NDR riportjából kiderült továbbá, hogy a városba telepített bevándorlók többsége olyan fiatal férfi, akiknek igen kevés az esélyük arra, hogy ideiglenes letelepedési engedélyt kapjanak Németországban.A jelenlegi, botrányos állapotokat figyelembe véve a belügyminiszter beleegyezett, hogy 500 főre csökkentsék 2019-re a Boostedtben élő migránsok számát.

A kép illusztrációForrás: Voice of Europe

Ismert, miután Angela Merkel 2015-ben megnyitotta a határokat, több mint másfél millió illegális bevándorló érkezett ellenőrizetlenül Németországba a Közel-Keletről és Észak-Afrikából. Azóta rengeteg probléma merült fel az illegális bevándorlókat befogadó városokban.