Brutális állatkínzási ügyben nyomoz a kassai rendőrség

2018.08.21. 16:43

Hétfőn azzal riasztották az egyik kassai állatmenhely munkatársait, hogy a kelet-szlovákiai városhoz közeli Abaújszakaly település hídja alatt egy „csontig összedrótozott” német juhászkutyát találtak – számolt be az esetről a Noviny.sk hírportál.

Az Útulok UVP (Menedék) állatvédő szervezet munkatársai a bejelentés után azonnal a helyszínre siettek, ahol a közösségi oldalukon közzétett bejegyzés szerint döbbenetes látvány fogadta őket.

Az eset kapcsán nincsenek is szavak, csak könnyes szemek és reménytelenség. Ez egy olyan abszolút gaztett, amit csak egy pszichopata ember képes elkövetni 

– írta a képek alá az egyik szlovák állatvédő.

A 3 év körüli nőstény németjuhász több napja fekhetett így, félholt állapotban a híd alattForrás: Facebook/UVP

Az állatvédők szerint, akik a helyszínre kihívták a kassai rendőröket is, a szerencsétlen állat 3-4 napon át fekhetett a település hídja alatt úgy, hogy előtte drótokkal és szigetelőszalagokkal összekötözték a lábait és a pofáját.

A sokkos állapotban kórházba szállított állatot Elizabethnek nevezték el a megtalálóiForrás: Facebook/ UVP

Az állatorvosnak is több órába telt, mire el tudta látni a sokkos állapotban lévő ebet, mivel az érthető okokból rendkívül agresszíven viselkedett, miután levágták róla a csontig hatoló drótokat. A nyugtatók hatására hétfő estére azonban sikerült stabilizálni az állapotát. Miután több infúziót kapott, valamivel jobban lett, késő este már ivott és evett is egy keveset.

Az állatvédők ugyanakkor, ahogy írták, nem sok eredményt várnak a rendőrségi nyomozástól, ugyanis rosszak ilyen téren a tapasztalataikForrás: Facebook/ UVP

 A kassai állatvédők közösségi oldalukon közzétettek egy felhívást, amelytől azt remélik, hogy egy-két héten belül sikerül új gazdát találniuk az Elizabeth névre keresztelt megkínzott állatnak.

Egyébként Szlovákiában 2010 óta mindössze hatan kerültek rács mögé állatkínzásért, a többségük is csak pár hónapra. Tavaly ilyen ügyben ugyan már kilenc embert ítéltek el a szlovák bíróságok, de közülük senki sem került börtönbe.