Több évtized után került elő egy amerikai tiszt ellopott tárcája

2018.08.22. 19:33

Évtizedek múltán Franciaországból került elő egy amerikai katona tárcája, amelyet katonai zsákjával együtt akkor loptak el tőle, amikor hazaindult a koreai háborúból. A koreai háború 1953-ban ért véget.

A barna bőrtárcát egy délnyugat-franciaországi kisvárosban, Chatellerault-ban találta meg egy háztulajdonos a pince lomtalanítása közben. Patrick Caubet figyelmét felkeltették a bőrtárcában lévő fekete-fehér fotók, és a Robert S. McCusker tizedes nevére kiállított hivatalos iratok.

Az nem derült ki, hogyan került a tárca Franciaországba, de Caubet úgy tudja, a házban valaha egy amerikai tiszti klub működött.Caubet először a Pentagont és az amerikai nagykövetséget kereste meg, de végül a párizsi katonai hivatal és a közösségi háló segítségével sikerült felkutatnia McCuskernek a New Hampshire-i Doverben élő hozzátartozóit.

Júliusban Sharon Moore-t, a katona lányát bejelölte egy idegen a Facebookon, de ő törölte azt. De az illető küldött egy üzenetet is, amiben a nő segítégét kéri, hogy megtalálja a pénztárca tulajdonosát - írja a Local21News

A tárcában több fekete-fehér kép is volt. Sharon Moore az egyiken felfedezte anyja fiatalkori képét, a másikon nagynénje volt.

Az iratok között volt egy társadalombiztosítási kártya és az apja massachusetts-i jogosítványa.

Rögtön láttam az apám vezetői engedélyét és az anyám fotóját. Tudtam, hogy az apám tárcája volt - mondta Moore. Nem tudtam elhinni. Tényleg az apám pénztárcája ennyi év után? Furcsa volt.

Kiderült, hogy McCusker, aki sokszor beszélt gyerekeinek katonai múltjáról, és azt is elmesélte, hogy ellopták a zsákját, 1983-ban meghalt. Két gyermekének, Sharon Moore-nak és Steven McCuskernek azonban Caubet hatalmas örömöt szerzett a megkerült tárcával.