A szakértők sürgősen lebontanák vagy alátámasztanák a genovai hidat

2018.08.22. 14:59

Szakértők szerint a múlt kedden leomlott genovai autópályahíd maradványait gyorsan le kell bontani a további balesetek elkerülése érdekében. Ugyanakkor lehet, hogy inkább alátámasztják a híd megmaradt keleti részét.

A közlekedési minisztérium által a baleset körülményeinek feltárásával megbízott műszaki szakértők arra a következtetésre jutottak a kormány által kinevezett katasztrófaügyi biztosnak benyújtott írott jelentésükben, hogy a hidat le kell bontani vagy alá kell támasztani - írta szerdán az ANSA olasz hírügynökség.

A figyelmeztetés csak a Morandi híd keleti részére vonatkozik, amely alatt több, a múlt héten kiürített lakóház áll.

43 halottja van a genovai tragédiánakForrás: AFP/Piero Cruciatti

A tűzoltók hétfőn teljesen lezárták a területet, a lakosok már kíséret mellett sem térhetnek vissza lakásukba a holmijukért, mert a híd gyanús zajokat hallatott.

A hídomlás körzetében lévő házakból mintegy 630 embert kellett kimenekíteniForrás: MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro

A Morandi autópálya-völgyhíd augusztus 14-én délben omlott le, több mint harminc autó és egyéb jármű hullott a 45 méteres mélységbe.

Összesen 43 ember halt meg.A híd a 600 ezres lélekszámú, a tenger és a hegy között elterülő észak-olaszországi kikötőváros keleti és nyugati részét kötötte össze, súlyos közlekedési problémákat okozva.