Tömegesen érkeznek a szélsőséges szalafista muszlimok Németországba

2018.08.22. 17:18

A német fővárosba teljesen ellenőrizetlenül érkeznek a szélsőséges, szalafista muszlimok, közülük ráadásul rengetegen fogékonyak arra, hogy iszlamista terrorista váljon belőlük. Az Iszlám Állam pedig menekültnek álcázza a bejuttatott terroristáit.

A Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) fővárosi kirendeltsége szerint továbbra is ellenőrizetlen mértékben özönlenek a szalafisták Berlinbe – írja a 888.hu a Der Tagesspiegel cikke alapján.

Egyiptomi állampolgárságú szalafistákForrás: AFP/Mahmoud Khaled

A fővárosban közel 1000 szalafistáról tudnak a hatóságok – ez 2017-es statisztika, az azt megelőző évben pedig „mindössze" 840-en voltak. Ennek az ezer erősen szélsőséges muszlimnak a fele hajlamos az erőszakra és a további radikalizálódásra is.

A BfV foglalkozik a szélsőbaloldali radikálisokkal is, közölték, hogy a Rote Hilfe (Vörös segély) nevezetű csoport 1300-ról 1450-re tudta növelni taglétszámát.

A szélsőjobboldali csoportok a legkisebb taglétszámúak a német fővárosban, a Reichsbürger (Birodalmi Állampolgárok) nevű formáció mindössze 500 tagot számlál.

Itt érdemes visszakanyarodni a szalafistákhoz, országosan ugyanis a nyáron 9700-ról 10 800-ra emelkedett a számuk, és ennek megfelelően már a radikalizálódásra való hajlam is rosszabb arányt mutat: 1900 olyan ember van, aki fogékony lehet arra, hogy terrorista váljon belőle.Ez egyébként szintén a BfV jelentéséből derült ki, amely megállapította, hogy Németország továbbra is az iszlamisták célkeresztjében van, és az Iszlám Állam továbbra is menekülteknek álcázott terroristákat próbál bejuttatni Európába.Mindennek fényében elég aggasztó a szimbolikája annak, hogy az As-Sahaba mecset szalafistái új imaházat vásárolnak, amely a tervek szerint 1000 muszlim hívőnek adna helyet Berlinben.