Egy lengyel képviselő szerint Európában civilizációk közötti háború zajlik

2018.08.23. 14:55

Dominik Tarczyński a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) parlamenti képviselője, az Európa Tanács tagja, interjút adott a Nyheter Idag (Napi Hírek) című konzervatív svéd lapnak, amit a Voice of Europe fordított le angol nyelvre. A politikus ebben kijelentette: örül annak, hogy hazája egyetlen muszlim migránst sem fogadott be. Szerinte ma Európában civilizációk közötti háború zajlik. Közölte továbbá, hogy Svédországban le kell váltani a bevándorláspárti kormányt.

Dominik Tarczyński 39 éves, elkötelezett katolikus aktivista és erősen antikommunista érzelmű.

Különösen büszke nagyapjára, Józef Albińskire, aki 1945 után meghatározó tagja volt a kommunistaellenes lengyel földalatti ellenállásnak.

Véleménye alapján a nagyapja értékrendszere is arra sarkalja őt, hogy meg kell védeni Európa hagyományos kultúráját és keresztény jellegét.

Nagyon örül annak, hogy Lengyelország a kötelező betelepítési kvóta alapján egyetlen egy muszlim migránst sem vett át. Szerinte hazájának a jövőben sem szabad befogadnia az illegális bevándorlókat az iszlám világból.

A parlamenti képviselő a bevándorlásellenes Svéd Demokratákkal (SD) szimpatizáló Nyheter Idag lap újságírójának továbbá azt mondta, hogy őt is mélységesen nyugtalanítja a Svédországot érő migránshullám.

Tudatta, hogy szolidáris a svéd emberekkel, de a balos elitjükkel nem.

Szerinte Stockholm már nem tudja kontrolálni a határain belül zajló eseményeket, a kormány pedig lassan elveszíti a hatalmát az országban.

Mindez az illegális bevándorlás számlájára írható.

Afgán migránsok tüntetnek StockholmbanForrás: AFP/Anadolu Agency/Atila Altuntas

Tarczyński kifejtette, hogyha változást akarnak a svédek, akkor le kell váltsák a migránspárti kormányukat és a konzervatívokat kell a vezető pozícióba juttatni, úgy, ahogy azt Lengyelországban is csinálták 2015-ben.

A politikus közölte: a lengyel parlament (Sejm) üléstermében a falon log egy kereszt, aminek a kihelyezése ellen tiltakoztak a baloldali képviselők, de az akkori tiltakozók már nem tagjai a törvényhozásnak.

Véleménye alapján egyfajta modern keresztes háború van kibontakozóban világszerte, azért is kell harcoljunk a keresztény értékeinkért, mivel nem csak szavakban vagyunk ennek a vallásnak a követői.

A végén Dominik Tarczyński kijelentette, hogy szerinte Európában már kitört a civilizációk közötti háború.