Kirúgták a párizsi BKV-tól korábban a gyilkost, mert buszsofőrként megtámadt egy utast

Vágólapra másolva!
Egyre többet lehet tudni a párizsi késes gyilkosról. A francia rendőrség nem kezeli egyelőre egyértelműen terrortámadásnak, mondván, hogy a saját anyját és nővérét ölte meg, igaz, egy járókelőt is életveszélyesen összeszurkált. Ami biztos és megdöbbentő: közrendre veszélyes, potenciális terroristaként tartották nyilván. Úgynevezett S-kartonja volt. Az előváros ellenzéki pártjának, a konzervatív Republikánusok frakcióvezetője bírálta a francia belügyminisztert, hogy egyelőre nem hajlandó terrortámadásnak minősíteni a gyilkosságokat.
Vágólapra másolva!

A Les valeurs actuelles című tekintélyes konzervatív hetilap szerint a gyilkos neve Kamel S. A BFM TV úgy tudja, hogy másodgenerációs migráns és dzsihadista érzelmű, 36 éves férfi. Több francia újság úgy jellemzi, hogy pszichopata volt.

A Le Figaro információ szerint a pesti BKV-nak megfelelő párizsi közlekedési vállalatnál, az RATP-nél dolgozott. Buszsofőr volt, egészen addig, amíg össze nem vert egy utast. A francia hírtelevíziók szerint miközben állami (önkormányzati) alkalmazottként vezette a buszt, dzsihadista baromságokkal traktálta az utasokat. Az egyik rászólt, hogy hagyja abba, erre a sofőr összeverte. Ekkor kirúgták. A terrorcselekmények nyilvános dicsőítéséről a Le Figaro is ír.

A francia titkosszolgálat mint közrendre veszélyes, potenciális terroristaként tartotta számon, de alaposabban sohasem figyelték meg. Egyelőre nem lehet tudni, hogy francia állampolgár volt-e.

A szomszédok egyébként védik Kamel S.-t, szerintük egyszerű családi drámáról volt szó, és egyébként kedves ember volt. Azon kívül, hogy terrortámadásokról ábrándázott, azon kívül, hogy az Iszlám Állam eszméit hirdette, és azon kívül, hogy két embert halálra késelt.

A támadást az Iszlám Állam vállalta magára, vagyis nehéz nem terrorakciónak értékelni a gyilkosságot.

A gyilkosság Párizs egyik legveszélyesebb elővárosában, Trappes-ban történt. Az előváros egy része klasszikus no-go zóna (itt élt a gyilkos is), rengeteg szélsőséges muszlim él itt, valóságos migránsnegyednek hívják az előváros több kerületét. Trappes arról is nevezetes, hogy egész Franciaországból innét származik a legtöbb katonája az Iszlám Államnak.

FRISSÍTÉS:

Megszólalt Othman Nasrou, Trappes ellenzéki képviselőcsoportjának, az LR-nek a vezetője. (Republikánusok). Az LR a volt köztársasági elnök, a konzervatív Nicolas Sarkozy pártja. Nasrou keményen bírálta a baloldali belügyminisztert, Gérard Collomb-t. Azt mondta, teljesen érthetetlen, hogy a belügyminiszter habozik és egyelőre nem akarja terrortámadásnak minősíteni a kettős gyilkosságot. Szélsőséges muszlim a gyilkos, ez bizonyított tény, nyilvántartott terroristagyanús személy volt (S-karton), ez is tény, teljesen egyértelmű az összefüggés személy és tett között. Az külön felháborította, hogy a belügyminiszter a gyilkos zavart személyiségéről beszélt. Nasrou azt mondta: ez a gyilkos értelmetlen mentegetése, hiszen minden terrorista zavart személyiség.