Egyre nagyobb gondot okoznak Ausztriában a kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó migránsok. Az utóbbi időszakban elkezdték őket kiutasítani, de megjelent a nigériai maffia is, amely kapcsolatban áll az olaszországi nigériai maffiával, ez pedig komoly kihívás elé állítja az osztrák hatóságokat.

Az osztrák belügyminisztérium adatai alapján csak ezen a héten 21 afrikai migránst toloncoltak ki, akiknek elutasították a menedékkérelmét. Ebből 19 személy drogdíler volt, akiket jogerősen el is ítéltek– írja a Kronen Zeitung.

Április 1-től napjainkig összesen 23 alkalommal utasítottak ki illegális bevándorlókat Ausztriából, akiknek döntő többsége Nigériából, Gambiából és Azerbajdzsánból származott.

A migránsokat repülővel szállították vissza a szülőhazájukba.

Az április óta kiutasított 247 menekültstátuszra nem jogosult személy 45%-a követett el bűncselekményt Ausztriában a belügy jelentése szerint.A szabadságpárti (FPÖ) belügyminiszter, Herbert Kickl kijelentette: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a bűnöző migránsokat minél hamarabb kiutasítsák az országból.

Az osztrák Szövetségi Bevándorlási és Menekültügyi Szolgálat (BFA) hivatal adatai alapján különösen a fővárosban súlyos a helyzet a drogkereskedelemmel foglalkozó migránsok miatt.

A bécsi rendőrség 2016-os jelentése értelmében a nigériai migránsok beáramlása miatt 10%-kal nőtt a kábítószerhez köthető bűncselekmények száma.

A hatóságok statisztikái szerint Bécsben a drogterjesztők 80%-a nigériai állampolgár.Ráadásul az ausztriai bűnbandák kapcsolatban állnak az olaszországi nigériai maffiával, ami komoly gondot okoz.