Megfékezték a Berlin mellett tomboló erdőtüzet

Berlin, tűz, erdőtűz
Firemen work in a burning forest on August 24, 2018 in Treuenbrietzen, northeastern Germany, as a forest fire raging 50 kilometres (30 miles) southwest of Berlin continued to spread. / AFP PHOTO / dpa / Michael Kappeler / Germany OUT
Vágólapra másolva!
Berlin mellett óriási erdőtűz tombolt, több mint 500 focipályányi terület vált a lángok martalékává. A tüzet sikerült megfékezni, igaz, a végleges oltási munkálatok még napokig tarthatnak. A füst már elérte a német fővárost.
Vágólapra másolva!

Megfékezték pénteken a Berlin közelében pusztító erdőtüzet,

amelynek füstje elérte a német főváros területét.

Ez azt jelenti, hogy sikerült a lángok terjedését megállítani, és ellenőrzés alá vonni a tűz martalékává lett terület nagy részét – nyilatkozott Karl-Heinz Schröter, a Berlin körül elterülő Brandenburg tartomány belügyminisztere.

Tűzoltók dolgoznak a tűz megfékezésén Berlin mellett Forrás: AFP/Michael Kappeler

Az erdőtűz csütörtökön keletkezett, a fővárostól délnyugatra nagyjából 50 kilométerre, a Jüteborg nevű kisváros térségében.

Péntek reggelre már 400 hektáron, egy 530 futballpálya nagyságú területen pusztított.

A lángok megfékezésén 600-an dolgoznak, a tűzoltókat a katasztrófavédelem, a német hadsereg és a szövetségi rendőrség is támogatja, helikoptereket és vízágyúkat is bevetettek.

Az oltás a lakosságot fenyegető közvetlen veszély elhárítása után is

- mondta a miniszter.

A munkát nehezíti, hogy a talajban jelentős mennyiségben vannak második világháborús gránátok és bombák, már több robbanás is történt.

A katasztrófának nincs sérültje.

Német tűzoltó Berlin mellett Forrás: AFP/Michael Kappeler

A tűz miatt csütörtökön kiürítettek három községet, több mint 500 embernek kellett elhagyni az otthonát.

A füst péntekre virradóra elérte Berlint, de délelőtt megfordult a szél, és így megszűnt az égett szag.
Németország több régióját hónapok óta aszály sújtja, Berlinben és Brandenburgban április óta nem hullott számottevő csapadék.