10 éves kisfiúra támadt egy medve egy amerikai nemzeti parkban

2018.08.24. 11:35

Csütörtökön a Yellowstone Nemzeti Parkban túrázott egy család, amikor rájuk támadt egy medve. Mielőtt sikerült volna medveriasztó spray-vel elzavarni az állatot, az fellökött és megsebesített egy 10 éves kisfiút – a támadásról a Fox News számolt be.

Az amerikai család a Yellowstone Nemzeti Parkban a Divide Trailen túrázott a Old Faithfultól délkeletre, amikor egy medve megjelent a semmiből, és rárontott a családra. A fiú, amikor meglátta a közeledő állatot, futni kezdett. A medve követte őt, és a földre lökte.

A fotó illusztrációForrás: Romania Insider

A fiú szülei medveriasztó spray-vel körülbelül másfél méterről lefújták az állatot. Ezután visszamentek az ösvényre, és elindultak a legközelebbi látogatóközponthoz, ahonnan a legközelebbi klinikára szállították a sérült fiút. A háta, a feneke és a csuklója sérült meg a támadásban a gyereknek.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy miért támadt a medve, illetve azt sem tudják, hogy milyen fajta volt. Grizzly és a fekete medve is él a parkban.

A park dolgozói elmondták, a látogatóknak nem szabad elfutniuk, ha összetalálkoznak egy medvével, ilyenkor egy helyben kell maradniuk.

Az utolsó bejelentett medvetámadás a Yellowstone Parkban 2015-ben volt. A parkban egyébként átlagosan évente egy medvetámadás történik.