Nagy hibának minősítette pénteken a jelenleg Litvániában tartózkodó Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő az Európai Bizottság (EB) minapi döntését, amelynek értelmében 18 millió eurós (5,8 milliárd forintos) segélyt nyújt Iránnak fenntartható fejlődéssel kapcsolatos projektekhez.

Ez olyan, mint egy méregpirula a népnek és az erőfeszítéseknek, amelyek célja megálljt parancsolni az iráni agressziónak a régióban, és a terrornak azon túl - adott hangot meggyőződésének az izraeli kormányfő egy eseményen a Litván Nemzeti Könyvtárban, a balti államok kormányfőivel tartott találkozóját követően.

Dalia Grybauskaite litván elnök (j) és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök tanácskozik Vilniusban 2018. augusztus 24-én. Netanjahu négynapos látogatáson tartózkodik Litvániában.Forrás: MTI/AP/Mindaugas Kulbis


Irán terrortámadást akart végrehajtani európai földön mindössze néhány hete, miközben az iráni külügyminiszter éppen egy ülésen tartózkodott az európai vezetőkkel. Ez hihetetlen. - mondta Netanjahu.
Az izraeli miniszterelnök szerint az EU pénzét rakétákra fordítják Iránban, Szíriában, bárhol a Közel-Keleten.Az EB a héten jelentette be, hogy jóváhagyta az Iránnak nyújtandó segélyt, amelynek célja olyan projektek finanszírozása, amelyek a fenntartható gazdasági és társadalmi fejlődést segítik a perzsa államban.