Algériát is elérte a kolera

2018.08.27. 15:03

Algériában is szedi az áldozatait a kolera, de a kormány szerint a hatóságok teljesen ellenőrzés alatt tartják a helyzetet.

Muhtár Hasbellúi, Algéria egészségügyi minisztere hétfőn elmondta, hogy a helyzet teljességgel ellenőrzés alatt áll, egyben elutasította a szakszervezetek követelését, hogy a betegség miatt halasszák el a tanév szeptember 5-i kezdetét.

Eddig két ember halt meg, és 49-en betegedtek meg.

Hasbellúi egy vasárnapi kórházi látogatás után azt bizonygatta, hogy a betegség terjedését napokon belül megfékezik. 

Eddig két halottról tudniForrás: NurPhoto/Billal Bensalem/NurPhoto/Billal Bensalem

Számos afrikai ország küzd kolerajárvánnyal, a többi között Zambia, Uganda, Malawi, Dél-Szudán és Nigéria is. Az ENSZ és a Globális Oltóanyag- és Oltási Szövetség (GAVI) szerint a valaha szervezetett legnagyobb koleraellenes oltási kampány folyik Afrikában, a tervek szerint kétmillió embert oltanak be. Mindemellett az ENSZ Gyermekalapja augusztus elején figyelmeztetett, hogy újabb kolerajárvány törhet ki Jemenben.

A kolera olyan súlyos kiszáradást okoz, amely folyadékpótlás nélkül pár órán belül halálos lehet. A baktérium a megfertőzött emberek ürülékével, hányásával és az ezzel szennyezett vízzel terjed, és a folyadék révén gyümölcsökön, zöldségeken is megtelepszik.