Nem toloncolják ki az 542 bűncselekménnyel gyanúsított migránst Németországból

2018.08.28. 19:22

Egy németországi migráns 542 bűncselekményben gyanúsított, de mégsem toloncolják ki az országból, mert nem tudják kideríteni, hogy honnan jött – írja a Daily Mail.

Ötszáznegyvenkét esetben indult nyomozás a migráns ellen, ezek között volt rablás és kábítószerrel való visszaélés is, de mindezek ellenére a hatóságok tehetetlenek, nem tudják kitoloncolni őt, mert nem tudják kideríteni, hogy honnan jött.

A férfi 1998-ban útlevél nélkül érkezett Németországba, és jogi kiskapukat kihasználva azóta is az országban tartózkodik.

Miután elfogta a rendőrség, azt mondta, hogy észak-afrikai országokból jött, Algériából vagy éppen Marokkóból. Semmi sem biztos, ugyanis a hatóságok nem ismerik a férfi valódi nevét, vagy azt, hogy honnan érkezett Németországba, és az ujjlenyomat-keresés sem járt eredménnyel. Úgy gondolják, hogy a migráns 59 éves lehet, és Frankfurt utcáin él. Eddig 542 alkalommal folytattak ellene nyomozást.

Ruedigar Buchta főnyomozó a német Bild újságnak azt nyilatkozta, hogy a bűncselekmények egyharmada kábítószer birtoklása, illetve vásárlása volt, de támadás, lopás és rablás is van a rovásán.

Angela Merkelt komoly vádak érik, mert 2015 óta több mint egymillió migráns érkezett az országba.