Két férfi egy lövöldözéskor élő pajzsként védett nőket és gyerekeket

2018.08.28. 10:51

Bátorságuk miatt hősként ünneplik azt a két férfit, akik egy új-mexikói lövöldözés alatt nők és gyerekek védelmére siettek – írja a Sky News.

Felvétel is készült arról, ahogy a két férfi mások segítségére siet, amikor egy ismeretlen tettes egy új-mexikói benzinkúton kezdett lövöldözni.

Enrico Trujillo tűzoltó akkor éppen szolgálaton kívül volt, mikor eldördültek az első lövések, és rögtön egy barátnőjére vetette magát, így védve őt a golyóktól. 

Egy másik, be nem azonosított férfi is hősként viselkedett: ő két gyerekre és egy nőre feküdt rá, miután félrerántotta őket az ablakoktól.

A felvételeket a helyi rendőrség osztotta meg a Facebookon, mindkét férfi bátorságát dicsérve.

Enrico Trujillónak szolgálaton kívül is az volt az első reakciója, hogy megvédjen egy vásárlót. Szép munka, Trujillo tűzoltó!

- olvasható a bejegyezésben.

Az ismeretlen férfiról ezt írták:

Nézzék ezt a be nem azonosított férfit, ahogy élő pajzsként véd két gyereket, mikor lövöldözni kezdtek feléjük. Ráadásul úgy helyezkedett, hogy egy már földön fekvő nőt is takarjon a testével. Hezitálás nélkül védett meg három életet. Köszönjük a bátorságát!

Az esettel kapcsolatban megszólalt az egyik hős is:

Nem volt időm gondolkodni, ösztönösen cselekedtem. Láttam, hogy kint két férfi verekedik, majd több ember is köréjük állt... aztán láttam egy srácot, aki egy kocsi mögül jött elő, és közben megtöltötte a pisztolyát – nyilatkozta Trujillo.

A videókat több ezren megnézték már a közösségi oldalakon, és mindkét férfit hősként ünneplik, kiemelve önzetlenségüket.