Alapvető fontosságú az Orbán-Salvini találkozó

election mass-media television Horizontal
French presidential election candidate for the far-right Front National (FN) party Marine Le Pen speaks as she takes part in the show "L'Emission politique", in the studios of French television channel France 2 in Saint-Cloud, west of Paris, on January 9, 2017. / AFP PHOTO / Thomas SAMSON
Vágólapra másolva!
Alapvető fontosságúnak nevezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter keddi milánói találkozóját a legerősebb francia ellenzéki politikus, Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (a volt Nemzeti Front) elnöke.
Vágólapra másolva!

"Alapvető fontosságú az Orbán és Salvini közötti találkozó: a 2019-es európai parlamenti választások a föderalizmus és a tömeges migráció felé lendületben lévő Macron-féle Európai Unió és a szabad nemzetek, identitások és az általunk képviseltek védelmének Európája közötti választás lesz" - közölte Twitter-oldalán a francia radikális jobboldali és bevándorlásellenes politikus.

Marine Le Pen nem titkolja, hogy más francia ellenzéki pártokhoz hasonlóan

az EP-választásokat szeretné népszavazássá tenni Emmanuel Macron politikájáról.

Marine Le Pen Forrás: AFP/Thomas Samson

A Nemzeti Tömörülés elnöke egyetért abban az olasz és magyar politikussal, hogy

az Európai Unióban a bevándorlás-pártiak és a bevándorlást ellenzők állnak egymással szemben.

Salvini kedden, Milánóban azt hangsúlyozta, hogy egy új politikai szövetségen dolgozik Orbán Viktorral a jövő évi EP-választásokra "egy új Európa, egy új Európai Bizottság" érdekében.

"A mi politikai mozgalmaink és kormányaink képviselte értékeket akarjuk középpontba állítani, egyesítve energiáinkat a közös cél érdekében, a szocialisták és a baloldali erők kizárásával" - mondta az olasz belügyminiszter.

Orbán Viktor is úgy vélte, hogy

"Más, új szellemi alapokon álló Európára van szükségünk, és hogy milyen szövetségek jönnek létre, azt majd az EP-választás után lehet megmondani, most az a dolgunk, hogy minél több magyar és olasz szavazó szimpátiáját összegyűjtsük az új Európa megteremtéséhez - fűzte hozzá.

Matteo Salvini Orbán Viktor Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A magyar miniszterelnök szerint

Emmanuel Macron a migrációt támogató pártok vezetője ma Európában,

s föl akarja robbantani az Európai Néppártot, amelyben nagy vita folyik a migrációról.