Öngyilkos merénylő robbantott egy iraki ellenőrző pontnál

2018.08.29. 10:09

Autóba rejtett bomba robbant szerdán Káim körzetében. A Reuters hírügynökség úgy tudja, a merénylő is autóban ült, amikor a bomba felrobbant. A támadásban 21-en meghaltak, vannak közöttük civilek is. 

A Sky News Arabia hírtelevízió jelentése szerint 21-en más, helyi források szerint viszont 8-11 halott lehet. Az áldozatok száma ugyanakkor tovább nőhet, ugyanis a kéttucatnyi sebesült közül egyeseknek válságos az állapota.

Az ellenőrzőponton az iraki hadsereg és egy kormányhoz hű síita milícia fegyveresei teljesítettek szolgálatot. A Reuters hírügynökség szerint az autóban ülő támadó léptette működésbe a bombát.

Az Iszlám Állam magára vállalta a merényletet - jelentette a terrorcsoporthoz köthető Aamák hírügynökség, amelynek saját forrásai szerint huszonnyolcan haltak meg. 

Noha az iraki hadsereg tavaly decemberben bejelentette, hogy legyőzte az Iszlám Államot, a térségben még mindig jelen vannak a terrorcsoport fegyveresei, és tagjai hasonló merényleteket, továbbá emberrablásokat is végrehajtanak Anbárban.