Sírkövet állítanának az állatvédők négyezer elpusztult homárnak

2018.08.31. 18:42

A PETA egy szerencsétlen baleset nyomán arra akarja rábeszélni az embereket, hogy válasszák a vegán életformát. Néhány napja ugyanis felborult egy több ezer fontnyi homárt szállító tartálykamion Manie-ben. Szinte a teljes szállítmány elpusztult. Szerintük, ha az emberek nem ennének többé húst és tengeri herkentyűket, a világ barátságosabb hely lenne.

Több ezer élő homár pusztult el az autópályán Brunswicknál, amikor augusztus 22-én felborult a tartálykocsi. Az állatvédők rögtön rárepültek a témára, hiszen szerintük az állatok szenvedtek, és kínhalált haltak a balesetben - idézte őket a Daily Mail.

Tracy Reiman, a PETA állatvédő egyesült szóvivője azt mondta, a tragikus homárbaleset után az embereknek rá kellene ébredniük arra, mennyivel barátságosabb lenne a világ, ha teljes mértékben áttérnének a vegán életformára. Hogy a lelküket is megérintsék, sírkövet építenének az autópálya mentén ott, ahol a több ezer fontnyi rákféle elpusztult.

A helyiek viszont nem örülnek az emlékműnek, és a közlekedési hivatal is hasonló véleményen van, ugyanis elutasították a PETA erre vonatkozó kérelmét. Döntésüket azzal indokolták, hogy a sírkő túl közel lenne az autópályához, ami balesetveszélyes.

Az állatvédők nem hagyták annyiban a dolgot, egy ideiglenes sírhelyet építettek, amely nem zavarja az arra közlekedőket.