Lement a kifutópályáról, és folyóban landolt egy orosz gép

Boeing 737 MAX 8
RENTON, WA - JANUARY 29: A Boeing 737 MAX 8 airliner lifts off for its first flight on January 29, 2016 in Renton, Washington. The 737 MAX is the newest of Boeing's most popular airliner featuring more fuel efficient engines and redesigned wings. Stephen Brashear/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Leszálláskor lement a kifutópályáról, és folyóban landolt, majd lángra kapott szombatra virradóra egy utasszállító repülőgép Szocsi repülőterén, az orosz egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a balesetben 18-an megsérültek.
Vágólapra másolva!

Tizenegy sérültet kórházba szállítottak. Egy reptéri alkalmazott mentéskor szívrohamot kapott és meghalt.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma arról tájékoztatott, hogy a baleset a UTair hanti-manszijszki székhelyű orosz légitársaság Boeing 737-es típusú gépével történt, amely

fedélzetén 164 utas és a hattagú legénység volt. Mindnyájukat sikerült kimenekíteni.

Boeing 737 Forrás: AFP/2015 Getty Images/Stephen Brashear

A gép landoláskor lement a kifutópályáról, és egy közeli folyóban landolt. Egyik szárnya és futóműve darabokra tört, az orra megrongálódott. Kigyulladt a gép bal oldali hajtóműve, illetve a fedélzeten is tűz ütött ki. A baleset oka egyelőre nem ismert, az ügyészség büntetőjogi eljárást indított.

A Ria Novosztyi hírügynökség emlékeztet arra, hogy

tíz nap leforgása alatt ez már a második ilyen eset Oroszországban.

Augusztus 22-én a Red Wings légitársaság Ufából Szocsiban tartó Tu-204 típusú gépe 204 emberrel a fedélzetén visszafordult, és kényszerleszállást hajtott végre a baskír székváros repülőterén, miután az egyik hajtóműve lángra kapott.

A Roszaviacija orosz légiforgalmi hatóság szerint a hajtómű magasnyomású kompresszorának meghibásodása okozta a tüzet.