Németországban egyre többen utasítják el a migrációt

Tüntetés Németországban, szélsőjobboldali tüntetők, 2018.08.27.
Chemnitz, 2018. augusztus 27. Szélsőjobboldali tüntetők "Bűnöző külföldiek, kifelé!" feliratú transzparenssel tiltakoznak a kelet-németországi Chemnitzben két nappal ezelőtt történt gyilkosság miatt 2018. augusztus 27-én. A chemnitzi rendőrség és az ügyészség korábban arról tájékoztatott, hogy a belvárosban tartott szabadtéri fesztivál szombati programjai után, éjjel összetűzésbe keveredett egy csoport "különböző nemzetiségű férfi". Egy ember életét vesztette, ketten súlyos sebesüléseket szenvedtek. Az emberöléssel egy 23 éves szíriai és egy 22 éves iraki állampolgárt gyanúsítanak. (MTI/EPA/Filip Singer)
Vágólapra másolva!
Németország ott tart, ahol 2010 előtt Magyarország. Akkor a magyar társadalomban úrrá lett a "kilátástalanság, a reménytelenség". Most a német társadalom is kilátástalannak látja helyzetét - mondta az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában Kiszelly Zoltán politológus.
Vágólapra másolva!

A szakértőt többek között annak kapcsán kérdezték, hogy legalább kilenc ember megsérült a szombat esti bevándorlásellenes megmozduláson és a párhuzamosan zajló ellentüntetésen a szászországi Chemnitzben. A hatóságok szerint mintegy 4500-an tiltakoztak a szövetségi kormány menekültpolitikája ellen, míg 3500-an gyűltek össze az ellentüntetésre.

Kiszelly Zoltán szerint a nagyvárosokban az átlag német egyre nehezebben tudja életszínvonalát fenntartani.

Emellett a migráció is megváltoztatja a hétköznapokat. Mindezekre a politika nem ad választ

- tette hozzá.

"Bűnöző külföldiek, kifelé!" feliratú transzparenssel tiltakoztak a kelet-németországi Chemnitzben augusztus végén Forrás: MTI/EPA/Filip Singer

Emellett Németországban gondot jelent a munkaerőhiány: nincs, aki a gyerekekkel foglalkozzon, nincs gyári munkás - mondta Kiszelly Zoltán, hozzátéve, hogy emiatt

- mondta ki a szakértő.

Kasznár Attila, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) terrorelhárítási tanszékének megbízott vezetője szintén az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában beszélt arról, hogy komplex biztonsági kockázatokat jelent a migráció. Példaként említette a növekvő bűnözést és a terrorizmus veszélyét. Az ilyen események növekedni fognak, ha nem állítjuk meg a migrációt - mondta.

Szerinte

a szászországi Chemnitzben zajló tüntetések is azt jelzik, hogy társadalmi forrás van az egész Európai Unióban. Ez most Németországban kikristályosodott.

Kasznár Attila beszélt arról is, hogy az elmúlt években a szakmai döntések háttérbe szorultak az Európai Unióban, ezért mostanában egyre több az olyan hang, amely ezeket szorgalmazza.