Az olasz rendőrség letartóztatta egy bevándorláspárti szervezet tagjait, mert azok a gyanú alapján ellopták a migránsok megsegítésére a helyi önkormányzattól kapott pénzeket.

Virágzik a migránsbusiness Olaszországban.

Kiderült, hogy a „Szolidaritás" nevű erősen bevándorláspárti egyesületként bejegyzett civil szervezet (NGO) nagyjából 300 migráns ellátására igényelt forrásokat a firenzei önkormányzattól, amit a célszemélyek nem kaptak meg – közölte az Il Giornale című olasz lap.

Migránsok OlaszországbanForrás: AFP/Anadolu Agency/Iker Pastor

A csalássorozat 2014-ben kezdődött, a Szolidaritás tagjai ellen a letartóztatási parancsot nemrég adta ki a firenzei ügyészség a helyi rendőrség alapos vizsgálata után.

A gyanú alapján a civil szervezet megtagadta 300 migránstól az egészségügyi ellátáshoz való jogukat, a személyes higiéniájuk szempontjából fontos tárgyakat sem vett nekik, egyáltalán nem kaptak zsebpénzt, sőt még azt is megtiltották nekik, hogy telefon-feltöltőkártyákat vásárolhassanak.

A firenzei adófizetők pénzét vélhetően szétosztották egymás között.

A Szolidaritás tagjainak a tárgyalása nemsokára megkezdődik.

Giovanni Donzelli, a bevándorlásellenes jobboldali Olasz Testvériség (Fratelli d'Italia) firenzei alapszervezetének az elnöke elítélte a történteket.

A politikus véleménye alapján ez egy újabb bizonyíték arra, hogy baloldali szervezetek ellopják az adófizetők pénzét annak az ürügyén, hogy migránsokat segítenek belőle. Szerinte a különböző NGO-k az illegális migrációból nagyon jó üzletet csinálnak.