Ezúttal két kolumbiai fiatal halálát kötik össze Momóval, aki miatt már többen lettek öngyilkosok – írja a Fox News. Augusztusban egy magyar lány halálát kötötték össze a furcsa lénnyel, de Japánban, Mexikóban és Argentínában is nyomoznak Momo miatt.

Újabb két áldozata lehet a netes horrorlánynak, Momónak. Előbb egy 16 éves fiú, majd egy 12 éves lány is öngyilkos lett 48 órán belül Kolumbiában, azon belül is Barbosa tartományban.

Helyi hírek szerint a két gyerek ismerte egymást, és a fiú révén ismerte meg a lány a Momo-féle öngyilkossági kihívást.

Forrás: Instagram/j_s_rock, Instagram/milanarvaez08

A rendőrség lefoglalta mindkettejük telefonját, amelyeken állítólag a Momóval váltott üzenetek is rajta vannak. Ezek az első olyan halálesetek, amelyeket Momóhoz kötnek Kolumbiában.

Úgy tűnik, WhatsAppon keresztül játszottak, és arra buzdították őket, hogy ártsanak maguknak. Több feladatot is kaptak, az utolsó az öngyilkosság volt – nyilatkozta Janier Landono államtitkár.

Momo egy vírusszerűen terjedő, a kamaszokat és gyerekeket öngyilkosságba hajszoló kihívás a Facebookon és a WhatsAppon. Egy japán művész alkotásának képét felhasználva, Momo néven keresik fel a fiatalokat. Először azt írják nekik, hogy mindent tudnak róluk, majd feladatokat adnak a gyerekeknek, például, hogy csonkítsák meg magukat.

Ha azokat nem teljesítik, nyomasztó hangfelvételeket, gyilkosságok képeit küldik el nekik, és megfenyegetik, hogy éjjel meglátogatják őket.

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot!