A szicíliai Catania rendőrfőnökéhez betört két afrikai férfi. Az egyikük egy pengével támadta meg, és olyan súlyos sérüléseket okozott neki, hogy 80 öltéssel kellett összevarrni a sebeit. A migránst már őrizetbe vették.

Catania rendőrfőnökéhez, Nuccio Garozzóhoz csütörtök éjjel tört be két afrikai bevándorló, hogy kirabolja – írja a Daily Mail. Garozzo a feleségével és a lányával él a lakásban. Amikor az éjszaka közepén zajt hallott, felébredt, és átment a másik szobába, ahol a két fiatal férfi épp értékek után kutatott.

A rendőrfőnök ezt megpróbálta megakadályozni, erre az egyik migráns egy borotvapengét vett elő, és rátámadt Garozzóra. A migráns az arcát és a kezét vagdosta össze.

Nuccio Garozzo, a migráns és a borotvapengeForrás: lasicilia.it

A végén a betörők kiugrottak az első emeleti erkélyről, az egyikük el is menekült, de a másik (a támadó) megsérült az ugrás közben, így a rendőrfőnök kihívta a kollégáit, akik őrizetbe vették.

Kiderült róla, hogy gambiai állampolgár, és 18 éves, 2016 decemberében menedékkérőként érkezett Olaszországba. A hatóságok előtt már ismert volt, mert kábítószer-kereskedelem és verekedés miatt szerepelt a bűnügyi nyilvántartásban.

Nuccio Garozzót kórházba szállították, a sebeit 80 öltéssel varrták össze.A támadást a Facebook-oldalán elítélte Matteo Salvini olasz belügyminiszter is.