Franciaország és Luxemburg továbbra is szétosztaná a migránsokat

Franciaország Nantes menekülttábor kiürítés
Migrants and refugees are evacuated from their camp by French CRS riot police at Daviais square in Nantes, western France, on July 23, 2018. / AFP PHOTO / Sébastien SALOM GOMIS
Vágólapra másolva!
A francia és a luxemburgi külügyminiszter továbbra is azt akarja, hogy az illegális migránsokat kötelezően szét kelljen osztani az Európai Unió tagállamai között.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a francia és a luxemburgi külügyminiszter szavaira reagálva hozzátette:

ez óriási veszélyt és a terrorfenyegetettség további növekedését jelentené.

A külügyminiszter szerint az európai vezetők kötelessége az lenne, hogy visszaadják az európai emberek biztonságát. Ehhez "mindent megelőzően az kell, hogy meg tudjuk védeni Európa határait szárazföldön és tengeren egyaránt". Előbbit a magyar kormány megtette, az utóbbit pedig az olasz kormány most próbálja, ezért kötött szövetséget Orbán Viktor miniszterelnök Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel.

Forrás: AFP/Sebastien Salom Gomis

Szijjártó Péter felhívta továbbá Franciaország külügyminiszterének figyelmét arra, hogy Magyarország soha nem volt, és most sem Franciaország gyarmata, ezért arra kérte: "a jövőben hazánkkal kapcsolatban mellőzze az utóbbi napokban alkalmazott gyarmattartó stílust".