Nem hiszi a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV), hogy valóban hajtóvadászat zajlott külföldiek ellen Chemnitzben azt követően, hogy két magát menedékkérőnek kiadó, hamis útlevéllel érkezett közel-keleti migráns brutálisan meggyilkolt egy német férfit. Úgy tűnik, a baloldali és liberális média szándékosan hazudhatott, illetve hamisíthatott videófelvételt annak érdekében, hogy a migránsbűnözők ellen tiltakozókkal szemben hergeljék a közvéleményt.

Hans-Georg Maassen, a nemzetbiztonsági szolgálat vezetője a Bildnek adott interjújában elmondta, hogy osztja az állítólagos „szélsőjobboldali hajtóvadászatokról” szóló médiajelentésekkel kapcsolatos kételyeket.

Az alkotmányvédelemnek nincsenek megbízható információi arról, hogy történtek ilyen hajtóvadászatok– tette hozzá a titkosszolgálat főnöke.

Azzal a több televízióban bemutatott és az interneten megjelent videófelvétellel kapcsolatban, amelyen tüntetők kergetnek egy külföldinek tartott férfit, elmondta: nincsenek bizonyítékok arra, hogy a felvétel eredeti.

Szerintem jó okok szólnak amellett, hogy célzottan hamis információról van szó, amely valószínűleg azt szolgálja, hogy elterelje a nyilvánosság figyelmét a chemnitzi gyilkosságról– mondta Hans-Georg Maasen.

Másképp: a német és a nemzetközi, köztük természetesen a magyarországi baloldali és liberális álhírgyárakhazugságokat terjesztenek annak érdekében, hogy elvonják az emberek figyelmét a legfontosabb európai problémáról, az illegális migrációról és annak a negatív hatásairól, így például a bűncselekmények számának a nagyarányú növekedéséről.

Mindez természetesen részét képezi az európai parlamenti választási kampánynak, amely voksoláson – a felmérések alapján –bukni fognak a migránspárti balliberális erők.

Az állítólagos hajtóvadászatról szóló álhírek a szászországi nagyváros központjában augusztus 26-án tartott, nem bejelentett tüntetésen történtekre vonatkoznak.

Bevándorlás elleni tüntetők és rendőrök a szászországi ChemnitzbenForrás: MTI/EPA/Filip Singer

Ahogy az Origo azt már megírta, a bűnöző migránsok elleni tömegtüntetést egy augusztus 26-ra virradóra történt halálos késelés váltotta ki, az áldozat egy 35 éves német férfi, a gyilkosok illegális migránsként érkeztek Németországba, ahol menedékjogot kértek, Irakból és Szíriából származnak, ketten előzetes letartóztatásban vannak, a harmadikat pedig körözik.

A migránsok által elkövetett bűnözés elleni tüntetésen történtek jellemzésére még Angela Merkel kancellár is használta a megtévesztésre és álhírkeltésre alkalmas „hajtóvadászat” kifejezést.

A YouTube videómegosztóra felkerült felvételeken az látszik, hogy a rendőrök erőszakkal léptek fel a tüntetők ellen. Ezen videók hitelességét még senki sem kérdőjelezte meg.

Michael Kretschmer (CDU) szász tartományi miniszterelnök szerdán a drezdai tartományi gyűlésben elmondott beszédében kiemelte: nem volt csőcselék és hajtóvadászat vagy pogrom Chemnitzben, és a történteket csak akkor lehet feldolgozni, ha az általánosítás helyett a tárgyilagosság nyer teret.

Tehát a baloldali és liberális sajtóorgánumok szándékosan hazudhattak annak érdekében, hogy a migránsbűnözők ellen tiltakozókkal szemben felhergeljék a német közvéleményt.