Sokkolta a rendőröket egy idős asszony ajándéka

Police officers  in Freiburg AntiKonfliktTeam Deeskaltion Deeskaltionsteam Gewaltmonopol des Staates Gewaltvermeidung Polizei Polizeibamter Polizeieinsatz Polizeipraesenz Polizist Polizisten Polizisten mit Helm Rechtsstaat Schriftzug Polizei Sicherheit UN
A német rendőröket állítólag sokkolta a "leadásra szánt emléktárgy"(Illusztráció).
Vágólapra másolva!
Egy német kisváros rendőrőrsét és környékét le kellett zárni csütörtökön, miután egy 90 éves nyugdíjas asszony úgy gondolta, megszabadul egy emléktárgytól - számolt be a nem mindennapi esetről a dpa német hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Leverkusenben csütörtök délután egy idős nő besétált az egyik rendőrőrsre, és azt mondta, miután pár hónapja megözvegyült, szeretne megszabadulni egy „kínzó emléktárgytól”. A kedélyes ügyeletes tiszt arcáról azonnal lefagyott a mosoly, állítólag kisebb sokkot kapott, amikor a törékeny nénike a szatyrából előhúzott egy működőképes II. világháborús gránátot.

Az asszony először nem értette, mire ez a nagy felhajtás, miért kellett azonnal riadókészültséget elrendelni. Hisz ő csak egy családi ereklyétől szeretett volna megszabadulni, amelyet egykori férje, aki harcolt a háborúban, 1943 óta őrizgetett azt az íróasztalán.

A német rendőröket állítólag sokkolta a „leadásra szánt emléktárgy” (illusztráció) Forrás: Picture-Alliance/AFP/Winfried Rothermel

A rendőrőrs tagjai azonnal riasztották a tűzszerészeket, és egy kilométeres körzetben lezárták a környéket.

A német honvédség szakemberei a helyszínen megállapították, hogy működőképes II. világháborús orosz robbanóeszköz hevert mintegy 75 éven át a német házaspár nappalijában.

A gránátot a tűzszerészek végül elszállították és hatástalanították.