Sargentini újabb megdöbbentő akciója Magyarország ellen

2018.09.08. 12:22

A magyar- és Orbán-fóbiás politikus ismét megmutatta, hogy ha meg kell villantania magyarellenességét, akkor eszköztára kiapadhatatlan, fantáziája határtalan. Itt az újabb, minden eddiginél súlyosabb támadás Magyarország ellen.

Csütörtökön számoltunk be róla, hogy a Sargentini-jelentés jövő heti vitáját megelőzően a holland politikus hisztérikus kampányba kezdett, és Twitterén totális támadást intézett Orbán Viktor és polgári kormánya ellen. Közösségi oldalait elárasztotta Magyarországot támadó tartalmakkal, többek között annak az Iverna McGowannek a bejegyzését osztotta meg, aki konkrétan a Soros György-féle Amnesty International európai intézményekhez delegált irodájának igazgatója.

Az, hogy oldalai az elmúlt napokban egy underground Soros-szervezet lakossági fórumára hajazó felületté változtak, annyiban nem meglepő, hogy a holland politikus az amerikai milliárdos politikai és feltehetően gazdasági befolyása alatt áll. A magyar kormány lejáratására irányuló Twitter-össztűz után nem sokan gondolták volna, hogy létezik még ennél is alávalóbb módszer, Sargentini azonban erősen rácáfolt erre. A magyar- és Orbán-fóbiás politikus ismét megmutatta, hogy ha meg kell villantania magyarellenességét, akkor eszköztára kiapadhatatlan, fantáziája határtalan.

Sargentini minden határt túllépve közösségi oldalain petíciót indított Magyarország és a magyar kormány ellen.

A politikus Twitter- és Facebook-oldalán is megtalálható az üzenet, amely a következőképpen hangzik: „A következő héten az Európai Unió hitelességéről szavaznak az Európai Parlamentben. Itt az ideje, hogy kiálljunk közös értékeinkért, még Magyarországon is. Támogassa Judith-ot, írja alá a petíciót." Majd a megadott linkre kattintva a petíció szövegét olvashatják el az érdeklődők.

Judith Sargentini, holland EP-képviselő petíciót indított Magyarország és a magyar kormány ellenForrás: actionnetwork.org

„Szerdán az Európai Parlament szavazni fog a magyarországi jogállamiságról, az ezzel kapcsolatos jelentést Judith Sargentini európai parlamenti képviselő készítette el. Az Európai Parlament a kérdés kapcsán az Európai Unió hitelességéről is szavaz" – állítják a Baloldali Zöldek európai képviselőcsoportjának logójával ellátott petíció megfogalmazói.

A szöveg azt is meghatározza, mi a dolguk az európai képviselőknek a magyar kormánnyal szemben: Itt az ideje felkelni, és azt mondani: eddig és ne tovább!

Majd a végén, feltehetően adatbázis-építés céljából arra kérnek mindenkit, írja alá a petíciót, hogy "Judith tudja, hogy támogatod őt."

A látványos politikai szerepvállalás azért tűnhet egy kicsit furcsának, mert amikor tavaly májusban Sargentinit felkérték, hogy készítsen különjelentést Magyarországról, az lett volna a dolga, hogy

  1. az általa elkészített dokumentum jogi szempontból is megállja a helyét,
  2. mindenféle politikai motivációtól mentes legyen,
  3. független, mindenre kiterjedő vizsgálat előzze meg.

A jelentést a Nézőpont Intézet és az Alapjogokért Központ is ízekre szedte. Azt pedig, hogy a jelentés mennyire elfogult, és a függetlenség látszatára sem törekedett Sargentini, rövidesen elemző cikkben mutatjuk be. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK