Egy svéd baloldali politikus szerint az iszlám törvénykezés fontosabb már mint a svéd jog

migránsok Svédországban
Police organize the line of refugees on the stairway leading up from the trains arriving from Denmark at the Hyllie train station outside Malmo, Sweden, November 19, 2015. 600 refugees arrived in Malmo within 3 hours and the Swedish Migration Agency said in a press statement that they no longer can guarantee accommodation for all asylum seekers. AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / JOHAN NILSSON +++ SWEDEN OUT +++ / AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / JOHAN NILSSON
Vágólapra másolva!
A 888.hu számolt be arról a döbbenetes svéd kampányfogásról, amelyet a Svéd Szociáldemokrata Párt egyik politikusa alkalmazott. A meg nem nevezett politikus, vélhetően érezte pártja közelgő csúfos kudarcát, és ezért úgy gondolta, hogy megpróbálja feljavítani az eredményüket azáltal, hogy megszólítja a bevándorlókat és azok leszármazottait. A szocialista politikus azzal sokkolta a közvéleményt, hogy részletesen kifejtette, hogy szerinte Svédországban már fontosabb az iszlám törvénykezés, mint a svéd jog.
Vágólapra másolva!

A kijelentésből óriási botrány lett, így végül nem indulhatott a szociáldemokraták színeiben a politikus. A nagyeszű képviselő dél-svéd Karlshamn-ban mérettette volna meg magát, azonban úgy tűnik, hogy a fenti kijelentés, az amúgy bevándorláspárti szocdemeknek is sok volt.

– mondta Per-Ola Matsson, a párt karlshamni vezetője.

Forrás: AFP/TT News Agency/Johan Nilsson

A 888 cikke megemlíti azt is, hogy nemrégiben, egy hasonló eset miatt tört ki botrány a savsjői választókerületben is, ahol a helyi szociáldemokrata jelölt nyílt hazugságkampányba kezdett.

A helyi jelölt ugyanis azt állította Facebook-oldalán egy arab nyelven megfogalmazott kampányszövegben, hogy amennyiben nem a baloldal alakít kormányt Svédországban, akkor zavargások fognak kitörni az őslakosok és a muszlimok között. A cél hasonló volt: a már állampolgárságot szervett bevándorlók szavazatainak besöprése.

Az arab nyelven leírt posztban a politikus részletesen kifejtette, hogy egy jobboldali győzelem esetén

  • bezárják az ország összes mecsetét és iszlám vallási iskoláját,
  • betiltják a hagyományos muszlim öltözetet,
  • a halal étkezést,
  • és végül ki fogják toloncolni a migránsok nagy többségét.

Az esetből akkora botrány lett, hogy párttársa, a jelenlegi svéd kormányfő, Stefan Löfven is kénytelen volt elítélni az esetet.