Német parlament alelnöke: Magyarország példamutatóan védi az EU határait

2018.09.09. 18:42

Naivitás volt azt hinni a nemzetközi migrációs válság elmélyülésének idején, hogy a Németországba érkezett egymillió ember gyorsan beilleszkedik majd a társadalomba - mondta a magyar közmédiának Hans-Peter Friedrich, a német szövetségi parlament (Bundestag) alelnöke, aki szerint Magyarország példamutatóan védi az EU külső határát.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa a migrációs válság elmélyülésének harmadik érvfordulójával kapcsolatban adott nyilatkozatában kiemelte, hogy Angela Merkel 2015-ös döntései miatt egész Németország megváltozott, amit biztosan nem akart a kancellár.

Hans-Peter Friedrich, a Bundestag alelnöke és Angela Merkel, német kancellár.Forrás: AFP

"Azonban nem a múlton kell rágódni, hanem dolgozni kell a jövőért, fel kell számolni a menekülés okait, gondoskodni kell az EU külső határainak biztonságáról, és minél gyorsabban haza kell juttatni a védelemre nem szoruló menedékkérőket"  - nyilatkozta a német szövetségi parlament alelnöke. Ennek a három feladatnak az elvégzésével meg lehet akadályozni, hogy a szélsőjobb politikai tőkét kovácsoljon a migráció ügyéből - mondta Hans-Peter Friedrich.