A támadók tüzet nyitottak a biztonsági őrökre, az épületből több robbanás is hallatszott – jelentette a Libya Observer nevű líbiai hírportál. Az olajtársaság két alkalmazottja, valamint két támadó is meghalt.

Szemtanúk szerint egy öngyilkos merénylő is felrobbantotta magát. A vállalat vezetőjét egy másik szemtanú szerint sikerült kimenekíteni az épületből.

Az olajtársaság két alkalmazottja meghalt, valamint két támadó isForrás: MTI/AP/Mohamed Ben Halifa

A támadásban hatan megsebesültek, a tűz miatt daruk segítségével próbálták kimenteni az embereket. Az Iszlám Állam állhat a támadás mögött.

A Tripoli déli részén harcoló rivális fegyveres csoportok között néhány napja tűzszünet lépett életbe az ENSZ közvetítésével, de a harci cselekmények nem értek véget.

Líbia legnagyobb bevételi forrása a nyersolajból származik. Az észak-afrikai országban kaotikus állapotok uralkodnak azóta, hogy megbuktatták és 2011-ben meggyilkolták Moammer Kadhafi egykori diktátort.

 

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet állhat a támadás mögöttForrás: MTI/AP/Mohamed Ben Halifa

Az ország gyakorlatilag két részre szakadt. Noha Tripoli hivatalosan a nemzetközileg elismert líbiai egységkormány ellenőrzése alatt áll, a vele szövetséges fegyveres csoportok önhatalmúlag tevékenykednek. Az ország keleti felét a Halifa Haftár tábornok vezette erők ellenőrzik.