Egy rendőrtiszt lelőtt egy férfit dallasi lakásában, miután azt gondolta, hogy otthon van. A férfi belehalt a lövésbe, a rendőrnőt letartóztatták. Az áldozat családja azt az ügyvédet bérelte fel, aki képviselte azt két fekete tinédzsert is, akiket nem messze szintén egy rendőr lőtt le – írja a BBC.

Az incidens egy előkelő lakóházban történt, csupán egy háztömbre a rendőrségtől. Amber Guyger rendőrtiszt még egyenruhában volt a műszak után, amikor belépett a lakásba, abban a hitben, hogy otthon van, és meglátta Botham Shem Jeant. Azt nem tudni még, hogy pontosan mi történt, de a rendőr fegyvert rántott és lelőtte a férfit. Ezután Guyger segítséget kért, és az áldozatot kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.

A rendőrnőt drogokra és alkoholra is tesztelték a helyszínen.

A lelőtt férfi, Botham Shem Jean a karibi Saint Lucia-szigeten nőtt fel, a helyi egyház megbecsült tagja volt. Egy arkansasi egyetemen végzett és a PricewaterhouseCoopers multinacionális cégnél dolgozott.

Mike Rawlings, Dallas polgármestere azt mondta: Botham Jean pontosan olyan ember volt, akiket szeretünk Dallasban, ezért szörnyű, ami történt. Nemcsak egy életet vesztettünk el, hanem a város elvesztett egy lehetséges vezetőt is.

Amber Guyger rendőrtisztet őrizetbe vették, és gyilkossággal vádolják.

Amber Guyger négy éve dolgozott a rendőrségnél a délkeleti járőrosztály tagjaként. Texas Közbiztonságért felelős Minisztériuma közölte, hogy jelenleg a Kaufman Megyei Börtönben tartják fogva, és folyamatban van ellene a vizsgálat. Az ABC szerint 300 000 dollár, azaz több mint 83 millió forint óvadék ellenében védekezhetne szabadlábon.

Az áldozat családja azt az ügyvédet, Benjamin Crumpot fogadta fel, aki Trayvon Martinót és Michael Brownt is képviselte. Azt a két fegyvertelen fekete tinédzsert, akiket nem messze lőtt le egy rendőr.