Nem először lőtt emberre a dallasi rendőrnő

2018.09.11. 10:38

Kiderült, hogy a dallasi rendőrnő, aki véletlenül más lakásába ment be, és ezért lelőtte otthonában Botham Jeant, nem először lőtt ártatlan emberre – írja az Independent.

Mint korábban az Origo is megírta, Amber Guyger, dallasi rendőrtiszt csütörtökön éjjel, munka után, véletlenül szomszédjához nyitott be saját lakása helyett, és otthonában lelőtte a 26 éves fekete férfit, Botham Jeant. A nő értesítette a rendőrséget. A férfi később a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A dallasi rendőrség korábban azt nyilatkozta, hogy letartóztatta a rendőrnőt. Az ügyet viszont azóta átadták a helyi állami rendőri szervnek, a Texas Rangersnek, hogy nehogy felmerüljön az elfogultság gyanúja.

Amber Guyger rendőrtiszt nem először lőtt emberre. 2017. május 12-én egy Uvaldo Perez nevű férfi kiszállt egy autóból, és fenyegetően viselkedett a rendőrnővel szemben. Ekkor Guyger egy Taser sokkolóval próbálta megállítani, miután nem járt sikerrel, éles fegyverrel hasba lőtte Perezt. A rendőrnő ellen nem indult eljárás.

Botham Jean meggyilkolása után két nappal a családja és a barátai a Dallas West-i Krisztusi Egyház templomában gyűltek össze, hogy imádkozzanak a férfiért.

 

Ha fehér ember lett volna, akkor más lett volna? Vajon akkor másképp reagált volna?– tette fel a kérdést az édesanyja.

A család és a barátok istenfélő keresztényként és tehetséges énekesként emlékeznek a fiatal férfira.

KAPCSOLÓDÓ CIKK