Negyvenhárom halott egy indiai buszbalesetben

2018.09.11. 11:49

Legalább 43 ember meghalt kedden India déli részén történt súlyos buszbalesetben, a jármű egy hegyvidéki területen szakadékba zuhant – közölték helyi tisztviselők.

Az Indian Express című újság szerint a baleset Telangána tagállamában, Dzsagtijal település közelében történt egy kanyargós úton. A sofőr a fékek hibája vagy más műszaki probléma miatt elvesztette az uralmát a jármű felett, a busz lesodródott az útról, és a mélybe zuhant.

Szemtanúk szerint a busz egy hágón átkelve a lefelé vezető úton gyorsulni kezdett, a vezető hiába lépett a fékre, a jármű tovább gyorsult. Az utasok sikoltozni kezdtek, miközben a sofőr további erőfeszítéseket tett a jármű lelassítására, és azt kiabálta, valami elromlott.

A KK Production videofelvételéről készített képen a szerencsétlenül járt utasokat mentik szeptember 11-én, miután szakadékba zuhant egy hindu zarándokokat szállító buszForrás: MTI/AP/KK Production/Kk Production

A helyszínen huszonhárman azonnal meghaltak, mások a kórházba szállítást követően.Az útszakasz, ahol a baleset történt, tiltott a nagyobb járművek számára, nekik kerülő úton kell közlekedniük, de sokan, hogy időt nyerjenek, mégis megkockáztatják a veszélyesebb utat. Tavaly ugyanitt húsz ember halt meg, amikor egy utasokat szállító teherautó zuhant a mélybe.