Többen meghaltak egy afganisztáni öngyilkos merényletben

Vágólapra másolva!
Legalább 22-en meghaltak és 23-an megsebesültek egy öngyilkos merénylő robbantásában Afganisztánban kedden - közölte Attaullah Kogani, Nangarhar tartományi kormányzójának szóvivője.
Vágólapra másolva!

A robbanás a keleti fekvésű Dzsalalábád és a Torkám nevű pakisztáni határátkelő között futó autópályán

tüntetők tömegében történt.

Sohrab Kaderi, a tartományi tanács tagja elmondta: legalább 45 embert szállítottak kórházba, többek életét már nem Szerinte félő, hogy a halálos áldozatok száma növekedni fog.

A tisztségviselők beszámolója szerint a terrorcselekményt egy tüntetésen követték el, amely egy helyi milícia vezére ellen irányult. Az AP amerikai hírügynökség viszont úgy tudja, az emberek egy rendőrparancsnokkal szembeni sérelmeik miatt vonultak fel az autópályán akadályozva a közlekedést.

A tiltakozó akcióban több százan vettek részt.

A Pakisztánnal határos Nangarhar tartomány Afganisztán egyik legforrongóbb térsége. Idén számos öngyilkos merényletet és a helyi székváros, Dzsalalábád elleni fegyveres támadást hajtottak végre a szélsőségesek.

Egyelőre egy terrorszervezet sem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. Afganisztán keleti részén, különösen pedig Nangarhar tartományban a kabuli kormány ellen fegyveres harcot vívó iszlamista tálib lázadók mellett 2015 óta az Iszlám Állam dzsihadista szervezet is aktív.