Az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban is rendkívüli állapotot hirdettek kedden a közelgő Florence hurrikán miatt.

Muriel Bowser washingtoni polgármester Twitter-bejegyzésben jelentette be, hogy csatlakozik Virginiához, valamint Észak-, és Dél-Karolinához, amelyeknek kormányzói már hétfőn kihirdették a rendkívüli állapotot.
Donald Trump elnök kedden nyilatkozatot írt alá, amellyel szükségállapotot hirdetett ki Észak-, és Dél-Karolinára. Ezzel szövetségi pénzösszegeket és más segítséget tett lehetővé a két déli állam számára. Twitter-bejegyzéséebn leszögezte: sok év óta ez lesz az egyik legrosszabb vihar, amely a keleti partvidéket sújtja majd.
Dél-Karolinában kedd délig, a Henry McMaster kormányzó által megadott határidőig befejeződött a partvidéki területek kiürítése, Észak-Karolinában és Virginia tengerparti vidékein még tart a kötelező evakuálás.

Az észak-karolinai hatóságokat aggodalommal tölti el, hogy a Florence hurrikán várhatóan egy atomerőmű közelében, Southport városkánál ér partot.
A szakemberek szerint a hurrikán kicsit ugyan csendesülhet is, de várhatóan 5-ös erősségű lesz, mire partot ér.
Ralph Northam, virginiai kormányzó hivatala közleményt tett közzé, és ebben felhívta a figyelmet, hogy az állam belső vidékein katasztrofális áradások, erős szél és szinte bizonyosan tömeges áramkimaradások várhatóak. Bizonyos területeken akár 50 centiméternyi csapadék is hullhat.

A Potomac folyó partján fekvő virginiai Alexandria óvárosában már térdig érő víz öntötte el az utcákat, vízben állnak az éttermek és a kávézók. Az amerikai haditengerészet kivezényelte a nyílt óceánra a Virginiában állomásozó mintegy 30 hadihajóját. Kedden a kora délutáni órákban sajtótájékoztatót tartott Phil Murphy, New Jersey kormányzója is. Mint mondta, ebben az államban is készülnek a hurrikánra.
Jeff Byard, a szövetségi Katasztrófa-elhárítási Hivatal (Fema) tisztségviselője több amerikai televíziónak is nyilatkozott. Ez a vihar rendkívüli károkat okoz majd az országnak, hosszú idő kell majd az újjáépítéshez"- mondta Byard. Jelezte azt is, hogy a tengerparti vidékektől távol, az ország belsejében lévő tagállamokat, így például Nyugat-Virginiát, Pennsylvaniát, sőt, még Ohiót is érinti majd a nagy kiterjedésű viharzóna.
Közben Hawaiihoz az Oliviának elnevezett trópusi vihar közelít, az előrejelzések szerint szerdán reggel éri el a hawaii Nagy Sziget (Big Island) partjait. A közintézményeket, nemzeti parkokat és iskolákat keddtől zárva tartják. A trópusi vihar a meteorológusok szerint 38-44 centiméternyi csapadékot hoz majd.