Autóba rejtett pokolgép végzett többekkel Irakban

2018.09.12. 17:34

Legalább hét emberrel végzett egy autópálya menti étterem előtt parkoló autóba rejtett pokolgép szerdán a Bagdadtól északnyugatra fekvő Baidzsi város közelében - közölték az iraki hatóságok.

Szaif al-Badr, az egészségügyi minisztérium szóvivője elmondta, hogy az öngyilkos merényletben a halálos áldozatokon kívül 42-en megsebesültek.

Egyelőre egyetlen terrorszervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként. A rendőrség szerint a Kalaa nevű étterem főleg a biztonsági erők és a félkatonai egységek tagjai körében népszerű. Egészségügyi tisztségviselők arról számoltak be, hogy az áldozatok többsége ennek ellenére egy busszal úton lévő iraki turistacsoporthoz tartozott, amely éppen pihenőt tartott.A Bagdadtól 250 kilométerre északnyugatra fekvő Baidzsit 2014-ben lerohanták az Iszlám Állam terrorszervezet dzsihadistái. A kormányerők csak heves harcok árán voltak képesek visszafoglalni a várost 2015-ben. Katonai veresége ellenére az iszlamista szervezet több merényletet is elkövetett már az utóbbi időben az általa egykor ellenőrzött térségekben.