Újra nevelési módszer lesz a testi fenyítés egy amerikai iskolában

2018.09.13. 19:07

A szülők egyharmadának hozzájárulásával újra engedélyezik a fenyítést egy amerikai iskolában – írja a Daily Mail.

Egy georgia-i iskolában újra elfogadták a testi fenyítést mint büntetési módszert, miután a szülők egyharmada hozzájárult a nagy vitákat kiváltó módszerhez.

Az iskola minden szülőnek küldött egy hivatalos nyomtatványt a büntetési módszerekről, ezekből százat kaptak vissza, de a többség nem adta hozzájárulását a változtatásokhoz. Akik elfogadták, azoknak a gyerekeit először kétszer szóban figyelmeztetik, mielőtt megütnék őket.

A nyomtatvány szerint a gyerekeket egy zárt szobába viszik, ahol a térdükre vagy egy bútorra kell rakniuk a tenyerüket, majd elfenekelik őket.Összesen háromszor üthetik meg őket egy falapáttal.

Testi fenyítés egy korabeli brit karikatúrán (George Cruikshank)Forrás: Wikimedia Commons

Jody Boulineau, az iskola felügyelője szerint minderre azért volt szükség, mert ők "nagyon komolyan veszik a fegyelmezést", Szerinte soha nem is szabadott volna elhagyni a testi fenyítést, ami "egy időben normálisnak számított az iskolákban, és senki sem csinált belőle problémát". Ugyanakkor szerinte csak ritkán lesz szükség rá a gyakorlatban, mivel az is elég lehet, ha a gyerekek fenyegetve érzik magukat.

Azok a gyerekek, akiknek a szülei nem egyeztek bele az elfenekelésbe, az iskolától való eltiltást kapják büntetésül, ami legfeljebb öt nap lehet.

Az elfenekelés összesen 20 államban számít legális testi fenyítésnek.