Az illegális migránsokat dicsőíti Madrid szélsőbaloldali polgármestere

2018.09.13. 13:24

Manuela Carmena Castrillo szélsőbaloldali városvezető a Madrid közelében lévő Toledóban megrendezett Első Nemzetközi Migrációs Fórumon arról beszél, hogy az afrikai migránsok az álmaik útján járó hősök, és jobb munkaerők, mint a spanyolok.

Véleménye alapján a migráció egy rendkívül pozitív dolog, amit minden eszközzel támogatni kell és szégyen, hogy egyesek be akarják zárni Európa kapuit, mikor azokat tágra kellene nyitni.

Illegális bevándorlók a spanyol-marokkói határon, CeutánálForrás: MTI/EPA/EFE/Reduan

Kijelentette, hogyszerinte a bevándorlás alapvető emberi jog.Tudatta: a migráció nélkül nem lennénk azok, akik vagyunk.

Manuela Carmena a fórum után interjút adott az eldiario.es című internetes, liberális irányultságú újságnak.

Madrid polgármestere kifejtette az újságíróknak: nem érti, hogy ellenezheti valaki a nyitott határok politikáját, hiszen a migráció a társadalom valamennyi tagját gazdagítja.Azt is hozzátette, hogy saját tapasztalatai alapján az illegális bevándorló jobb munkaerő, mint egy spanyol, mert állítólag többet dolgozik.Véleménye alapján, ha egy spanyol beszél egy migránssal, akkor teljes mértékben annak a pozitív hatása alá kerül, és ez hozzájárul az esetleges negatív sztereotípiák lebontásához.

Szerinte azok az illegális bevándorlók, akik Afrikából Európába jönnek igazi hősök, mert azért harcolnak, hogy egy jobb életet biztosíthassanak maguknak a kontinensünkön.

A Spanyolországban az Iszlám Állam migráns hátterű katonái által elkövetett terrortámadásokról és azoknak az áldoztairól persze egy szót sem szólt.

Madrid főpolgármestere tagja volt a Spanyol Kommunista Pártnak

A szélsőbaloldali és erősen bevándorláspárti, 74 éves Manuela Carmena Castrillót 2015-ben választották meg a spanyol főváros főpolgármesterévé.

Manuela Carmena CastrilloForrás: AFP/NurPhoto/Alvaro Hurtado

Madridot előtte 24 évig a jobbközép Néppárt politikusai vezették. Az akkori önkormányzati választásokat is megnyerte relatív többséggel (34.57%) a Néppárt, de nem volt kivel koalíciót kössön, így végül a 31.84%-os eredményt elérő Ahora Madrid nevű párt jelöltje, Carmena lett a főpolgármester, aki koalícióra lépett a bevándorláspárti jelenlegi miniszterelnök, Pedro Sánchez vezette Spanyol Szocialista Munkáspárttal (PSOE).A szélsőbaloldali és a korlátlan bevándorlás mellett kiálló Ahorát (magyar jelentése: most) 2015-ben hozták létre, tulajdonképpen egy regionális választási szövetségnek indult az önkormányzati voksolás alkalmából, amelyből utólag politikai párt lett.

A pártot a radikális baloldali Podemos, a Spanyol Kommunista Párt, az Igazságos Világért Egyesület, a Madrid Hangja Tömörülés és a önmagát ökofeministaként meghatározó eQuo nevű civil szervezet alakította meg.

A jelenlegi főpolgármester 1977-1981 között egyéként a kommunista párt tagja volt.