A hatóságok szerint az egymással versengő, drogkereskedelemmel foglalkozó libanoni és palesztin migráns bűnszövetkezetek közti véres összetűzések egyre gyakoribbá válnak. Véleményük alapján a német főváros a 20-as évek Chicagójához kezd hasonlítani.

A berlini rendőrség továbbra is keresi azokat, akik a hét elején fényes nappal sorozatlövéssel megöltek egy 36 éves palesztin maffiavezért, akit számos bűncselekmény elkövetése miatt a német bíróságok már többször is börtönbüntetésre ítéltek.

Arab bűnözők BerlinbenForrás: SPUTNIK/ALEXEY VITVITSKY

A térfigyelő kamerák három elkövetőt rögzítettek, akik után nagy erőkkel nyomoznak.

A német főváros rendőrségi szakszervezetének elnöke, Norbert Cioma arról beszélt, hogy a városban bandaháború dúl - írja az Infostart.

Az arab migráns maffiaszervezetek immár a nyílt utcán harcolnak egymással.

A bűnszövetkezetek tagjai felfegyverkeztek, így történhetett, hogy a rendőrség előtt sem ismeretlen palesztin férfira a családja szeme láttára, Berlin egy forgalmas helyén lőttek rá hárman, majd elmenekültek a merénylők– tette hozzá Norbert Cioma

A kórházat - ahová a meglőtt palesztint vitték - átmenetileg körülzárták az érintett klán tagjai. A "vezér" életét viszont nem sikerült megmenteni.

A bevándorlókból álló banda feje nem sokkal a meggyilkolása előtt adott egy interjút, ahol arról beszélt, hogy a '0-es évek óta, kiváltképpen Libanonból érkezett arabok úgymond rokoni alapon összetartanak, és ügyes kezdeményezéseikkel komoly vagyonra tettek szert.
Öntörvényű migráns családokról van szó, amelyek fittyet hánynak a Németországban érvényes törvényekre– mondta.

Röviden tehát a Berlinben élő libanoni és palesztin migránsok közötti konfliktusról beszélhetünk, a dolog tétje pedig az alvilág ellenőrzése. 

Az arab bandák elsősorban a kábítószer-kereskedelemben vannak jelen, onnan szereztek felfoghatatlan mennyiségű vagyont, melyekből számos ingatlant vásároltak, saját negyedeket alapítottak a megvett épületekből.

A piac uralmáért több klán is verseng egymással, ez azzal jár, hogy a felek rendszerint leszámolásokat hajtanak végre, amint a fenti példa mutatja, gyakran a nyílt utcán, fényes nappal.

A berlini rendőrség szakszervezetének elnöke szerint látványos megtorlás várható a palesztin migráns meggyilkolása miatt, a helyzet őt a múlt század 20-as éveiben Chicagóban lezajlott maffiaháborúra emlékezteti.