Nem szavazta meg a Soros-Sargentini jelentést a francia néppárti képviselők többsége

Vágólapra másolva!
A 20 francia néppárti képviselő többsége nem szavazta meg a Magyarország elleni Soros-Sargentini jelentést. Kilencen szavaztak igennel, de többen - így Jacques Chirac, illetve Nicolas Sarkozy egykori miniszterei, Michele Alliot-Marie, Rachida Dati és Brice Hortefeux - tartózkodtak, és volt, aki inkább be sem ment a szavazásra. Hárman pedig nemmel szavaztak a Magyarország elleni bosszúhadjáratra: Franck Proust, a képviselőcsoport elnöke (lényegét tekintve a frakcióvezető), Angélique Delahaye és a húsz francia néppárti képviselő közül a pillanatnyilag legismertebb politikus: Sarkozy egykori minisztere, Nadine Moreno.
Vágólapra másolva!

Nadine Moreno hosszabb interjút adott a tekintélyes, konzervatív hetilapnak, a Les valeurs actuelles-nek. Elmagyarázza, hogy miért szavazott nemmel a Soros-Sargentini jelentésre.

Szerinte minden országnak joga van megvédeni szuverenitását, és ahhoz is, hogy keményen elutasítsa a bevándorlást. A demokrácia megcsúfolásának tartja, hogy Orbán Viktort csak öt percig engedték beszélni, majd miután két órán át szidták a jelentés támogatói Magyarországot, csak két percet kapott, hogy válaszoljon.

Azt is mondta Nadine Moreno, hogy nem először volt lehetősége gratulálni Orbán Viktornak, legutóbb az Európai Néppárt madridi kongresszusán tette meg, a magyar miniszterelnök migrációs beszéde után. Szerinte a Fidesznek egyértelmű helye van az Európai Néppártban.