Kommunisták alapították Sargentini pártját, az utódpárt küldte őt az EP-be

2018.09.14. 21:33

Sokan teszik fel mostanában a kérdést, hogy mégis miféle párt politikusa lehet az agresszívan Magyarországra támadó Judith Sargentini, a válogatott hazugságokat tartalmazó, magyarellenes Soros-Sargentini-jelentés megalkotója. A válasz egyszerű: a pártja, a holland GroenLinks a kommunisták jogutódja.

A GroenLinks (magyarul: Baloldali Zöldek) nevű pártot három kisebb szélsőbaloldali politikai tömörülés beolvasztásával a Holland Kommunista Párt Központi Bizottsága hozta létre, lényegében egyfajta fedőszervezetként, hogy megtévessze a közvéleményt.

Forrás: Ripost

1989-ben döntöttek így, abban az évben, amikor Kelet-Európában megkezdődött a kommunizmus összeomlása és a Szovjetunió haláltánca.

A holland kommunisták, látva az itteni eseményeket, a régi szokásaikhoz híven illegalitásba vonultak, átnevezték magukat Baloldali Zöldeknek - írja a Ripost.

A pártot tehát azért kellett egy álnév - a GroenLinks - mögé elbújtatni, mert 1989-re minden becsületét elvesztette a józan gondolkodású hollandok előtt.

Forrás: Ripost

A pártiratokból kiderül, hogy komoly vita előzte meg, hogy mi is legyen a nevük.

A teljesen elrejtőzni akarók a „groen", azaz a „zöld" név mellett kardoskodtak, az idősebb kommunisták azonban ragaszkodtak ahhoz, hogy legalább a „baloldali" szó, a „links" maradjon meg az átvedlett politikai alakulat nevében és logójában.

A mindvégig sztálinista elveket követő Holland Kommunista Párt legszégyenteljesebb döntései közé tartozik, amikor 1956-ban hivatalos nyilatkozatban üdvözölte a magyar forradalom leverését.

Ez a gyalázatos döntés akkora felháborodást keltett Hollandia-szerte, hogy tüntetők megtámadták Amszterdamban a párt székházát.

A felháborodott emberek megrohamozták a Felix Meritis-palotát, ahol a kommunista párt székelt.

1956 novemberében megrohamozzák a hollandok a kommunisták palotájátForrás: Ripost

Behatoltak az épületbe, szétdobálták a berendezést, és csaknem meglincselték a magyar forradalmat támadó sztálinistákat.

Később ez a kommunista központ lett az újmarxista mozgalmak székhelye is, mivel úgy tűnik tehát, hogy az "elnyomott, éhes proletárok" Hollandiában is a belvárosi luxuspalotákat kedvelik.

Az amszterdami Felix Meritis-palota, a kommunisták székházaForrás: Shutterstock

A volt kommunistákhoz csatlakozott aztán Sargentini

A kommunista kádereket zöld álruhába öltöztető utódpártnak lett aztán a tagja Judith Sargentini, a magyarellenes, hazugságoktól hemzsegő Soros-Sargentini-jelentés megfogalmazója.

Sargentinit szélsőbalos szülei nagyon fiatal korában „bevitték a munkásmozgalomba", már kislányként megtanították gyűlölni a NATO-t, mint a nyugati világrend védelmezőjét.

Többször részt vett a katonai szövetséget támadó demonstrációkon:

a családból egyenes útja vezetett a szocialista diákmozgalmakba, és a kommunista utódpártba, ahol lelkes kádergyerekként egyik vezetője lett a párt drogliberalizációért harcoló „KISZ" szervezetének, a DWARS-nak. 

Sargentini egy szélsőbaloldali megmozdulásonForrás: Ripost

A Szovjeuniót és a szovjet imperializmust természetesen soha nem ítélték el Sargentiniék.

A kommunista utódpártból küldték aztán 2009-ben az Európai Parlamentbe (EP).

Ahogy az Origo azt már megírta, míg az erősen bevándorláspárti Judith Sargentini hazug, Soros által inspirált jelentésében többek között az „antiszemitizmus" miatt kárhoztatja Magyarországot, addig a holland szélsőbaloldali politikus és pártja hagyományosan ellenséges, antiszemita hangokat üt meg Izraellel szemben.

A GroenLinks egyik rendezvényén például a zsidóság elgázosítását követelték marokkói migránsok. A Magyarországot gyalázó politikus pedig nem határolódott el ettől.

Az is kiderült, hogy a holland EP-képviselő párttársai fegyvereket csempésztek a Hamász nevű iszlamista terrorszervezetnek Gázába, Sargentini pedig azon sajnálkozott, hogy nem lehetett ott a csempészhajón.

KAPCSOLÓDÓ CIKK