Az osztrák belügyminiszter szerint Észak-Afrikában kellene migránstáborokat létrehozni

SALVINI, Matteo
Bécs, 2018. szeptember 14. Dimítrisz Avramopulosz, az Európai Bizottságnak a migrációs politikáért és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős tagja, Matteo Salvini olasz és Herbert Kickl osztrák belügyminiszter (b-j) csoportkép készítésén vesz részt a migráció biztonsági kihívásairól tartandó nemzetközi konferencia előtt az osztrák soros EU-elnökség rendezésében, Bécsben 2018. szeptember 14-én. (MTI/AP/Ronald Zak)
Vágólapra másolva!
Herbert Kickl szabadságpárti osztrák belügyminiszter azt mondta: az Európai Unió elhamarkodottan vetette el azt az elképzelést, hogy Észak-Afrikában gyűjtőtáborokat hozzanak létre az Európába áhítozó migránsok számára. Kickl bizakodik, hogy sikerül megegyezni az ügyben az illetékes államokkal.
Vágólapra másolva!

A bevándorlásellenes miniszter a bécsi migrációs és biztonságpolitikai konferencia második napján hangsúlyozta:

Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottságnak a migrációs politikáért felelős tagja, Matteo Salvini olasz és Herbert Kickl osztrák belügyminiszter Forrás: MTI/AP/Ronald Zak

"Szeretnénk egyenrangúként tárgyalni, és szeretnénk, ha mindenki érdekében minden érintett győztesként kerülne ki a helyzetből" - tette hozzá.

A bécsi konferencián

az osztrákok mellett olasz, egyiptomi, algériai, marokkói, tunéziai, nigeri, csádi, mali és EU-s tisztségviselők is részt vesznek.

Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős uniós biztos csütörtökön gyakorlatilag lehetetlennek nevezte, hogy nemzetközi felügyelet alatt álló védő- és befogadóközpontok létrehozásával enyhítsék a migrációs nyomást Európán.

A bevándorláspárti görög származású Avramopulosz véleménye alapján

Kickl szerint Avramopulosz megjegyzésével rossz jelzést küldött.

Az ötlet nagyjából két hónapos, és az uniós biztos úr már két hónap után egyértelműen feladta

- hangoztatta kifogását.

Az osztrák belügyminiszter emlékeztetett rá, hogy más témákat évekig tárgyalnak az Európai Unióban a döntés megszületése előtt.

Herbert Kickl elmondta, hogy a vitatott központok kérdése biztosan terítékre kerül a konferencián.

Véleménye alapján

a migránsokat abba az országba kellene visszaszállítani, ahol felszálltak az Európa felé tartó hajókra.

A miniszter kijelentette: itt az ideje, hogy az afrikai államok észrevegyék felelősségüket az ügyben.

Kickl egyúttal bírálta a földközi-tengeri, sorosista álcivil szervezetek által végzett migránstaxiztatásokat, mert szerinte azok a probléma részeivé váltak és még az illegális bevándorlókat is veszélybe sodorják.