Az afrikai migráns hétszer sújtott le fejszével a mostohaanyjára, majd egy szamurájkarddal elvágta a torkát. A gyilkosság után elfogták és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Leghamarabb – feltételesen – 15 év múlva szabadulhat.

A walesi Laugharne nevű kistelepülésén élő 54 éves, egyedülálló Fiona Scourfield már négy éve nevelte az afrikai származású, 17 éves Rueben Braithwaite-t, akit aztán örökbe is fogadott.

Fiona Scourfield állatmentőként dolgozott a 16 hektáros, saját tulajdonban lévő farmján, ahol ápolta a megmentett állatokat.

A mostohafia ezt kihasználva csalogatta ki őt a házból március 16-án. Azt hazudta neki, hogy talált egy sérült macskát, és hívta, hogy nézze meg - írja a Daily Mail.

Ezt követően az udvaron egy fejszével hétszer lesújtott a nőre, majd egy szamurájkarddal elvágta a torkát. Később több képet készített Fiona vérben úszó testéről. Állítólag azért fotózta le mostohaanyja halott testét, mert fel akarta tenni az internetre.

A gyilkosság után kihívta a rendőrséget.

Saját bevallása alapján nem volt elég bátorsága ahhoz, hogy öngyilkos legyen. A migráns felmondta, hogy azért ölte meg mostohaanyját, mert elégedetlen volt az életével.

Később kiderült, hogy a gyilkosság előtt rengeteg brutális erőszakra buzdító videót nézett meg az interneten. Köztük voltak olyan felvételek, amik lefejezésekről, tömeggyilkosságokról szóltak.

Fiona anyja, Charlotta a bíróságon azt mondta, hogy az afrikai fiú különösen kegyetlen volt, hiszen azt gyilkolta meg brutális módon, aki négy éven keresztül gondoskodott róla.A migránst a Swansea-i Kerületi Bíróság pénteken életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte, feltételesen leghamarabb 15 év múlva szabadulhat.