Mariachinak öltözött fegyveresek lőttek az ünneplő tömegbe

Vágólapra másolva!
Lakodalmi zenészeknek, hagyományos mexikói mariachi muzsikusoknak öltözött támadók nyitottak tüzet a főváros, Mexikóváros központi terén a függetlenség napi ünnepen péntek este, öt ember meghalt.
Vágólapra másolva!

Három ember a helyszínen meghalt, két nő később a kórházba szállítást követően. Az egyik halott külföldi volt. Többen megsebesültek.

Az eset a turisták körében is kedvelt területen, a Garibaldi téren történt. A támadók kézifegyverekből nyitottak tüzet áldozataikra,

a területen később 60 töltényhüvelyt találtak.

A hatóságok tájékoztatása szerint a támadást öten követték el. A fegyveresek motoron menekültek el a helyszínről.

Az első vizsgálatok szerint két halott, egy 36 és egy 46 éves férfi nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, korábban lopási és kábítószer-csempészési ügyekben vettek részt. Az ügyészség nevüket nem közölte. Egyelőre nem tudni, hogy mi adott okot a támadásra.

A téren számos bár van, amelyek előtt mariachi zenekarok lépnek fel rendszeresen. Ezért sem volt feltűnő az álzenészek jelenléte. A területen mindig rengetegen gyűlnek össze, de szeptember 15-16-án, amikor az emberek azt ünneplik, hogy Mexikó 1821-ben függetlenné vált Spanyolországtól, különösen sokan vannak.