Eprekbe szúrt tűk tartják rettegésben Queenslandet

2018.09.16. 12:19

Jelentős nyomravezetői díjat ajánlott fel Ausztrália Queensland állama annak, aki hasznos információkkal tud szolgálni annak a rejtélynek a megoldásához, hogy hogyan kerültek tűk szupermarketekben kapható eprekbe.

A botrány a múlt héten robbant ki, amikor egy férfit hasi fájdalmakkal vittek kórházba, miután szupermarketben vásárolt epret evett. Azóta többen posztoltak képeket a közösségi médiában eprekről, amelyekbe valaki tűt rejtett el. Több fajtát le is vettek a boltok polcairól.
Bárki áll is e mögött, nemcsak queenslandi és ausztrál családokat fenyeget, hanem egy egész iparágat- szögezte le Annastacia Palaszczuk queenslandi miniszterelnök, felszólítva mindenkit, aki bármit tud az ügyről, hogy lépjen kapcsolatba a rendőrséggel.

Az állam egyúttal 100 ezer ausztrál dolláros (kb. 20 millió forint) nyomravezetői díjat ajánlott fel.

IllusztrációForrás: Táfelspicc

A szövetségi egészségügyi miniszter különösen aljas bűncselekménynek nevezte a történteket. A rendőrség szerint az elkövető célja egyértelműen az, hogy sérülést okozzon. A queenslandi epertermelők szövetsége azt gyanítja, hogy

egy sértődött korábbi eperipari dolgozó lehet a tettes.

Az epertermelés mintegy 160 millió dolláros üzlet Queenslandben, a szabotázs nyomán felére zuhantak a felvásárlói árak az eperszezon tetőpontján.