Újabb medvetámadás Székelyföldön

2018.09.19. 20:37

A kukoricásból futott ki négy medve, az egyik meg is támadta az arra bicikliző férfit. Túlélte a támadást, de úgy megsérült, hogy kórházba kellett szállítani. Az esetről egy videóban beszél, amit Facebbokra töltöttek fel. A megyeitanács elnöke sürgős beavatkozásokat szorgalmaz, ugyanis ősszel megszaporodnak a medvetámadások a kukoricások körül. 

A 47 éves férfi hazafele tekert biciklijével. Amikor Karcfalvára ért, a kukoricásból négy medve jött ki. A férfi annyira megijedt, hogy elesett a biciklijével. Három medve visszafutott a kukoricásba, de a negyedik állat megindult a férfi felé és megtámadta: megharapta a combján és a fenekén- írja a maszol.ro. 

A csíkkarcfalvi Prezsmer Zoltán egy Facebookra feltöltött videóban meséli el, hogy pontosan hogyan is történt a támadás:

 A Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba a medvetámadás után azonnal sügős beavatkozásra kérte a környezetvédelmi minisztert,Grațiela Gavrilescut.

Felvettük a kapcsolatot az érintett vadásztársulással, amely szerda este kiszáll a helyszínre, csütörtök reggel pedig leadják a szükséges iratcsomót a veszélyes medve kilövésére" – nyilatkozta a megyeitanács-elnök.

Azt is hozzátette, hogy ez az időszak különösen veszélyes, hiszen ősszel megszarporodnak a kukoricások környékén a medvetámadások.

"Szükség van a mielőbbi megelőzési kvótára, hogy lehessen a hasonló eseteket megelőzni, hisz emberi életek forognak veszélyben."

Borboly Csaba fontosnak tartja, hogy megyei nagyragadozós munkacsoport is mielőbb megkezdje tevékenységét, addig is, amíg az országos cselekvési terv gyakorlatba lesz ültetve, helyi szinten meg kell hozni a szükséges és lehetséges intézkedéseket az emberi életek védelmében.